Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă în București și în țară, după ce vântul a doborât copaci pe mașini și a spulberat panouri publicitare

Alertă în București și în țară, după ce vântul a doborât copaci pe mașini și a spulberat panouri publicitare

Vântul puternic a doborât numeroși copaci în București iar în unele cazuri arborii rupți au căzut pe mașini parcate.

de Delia Bulgaru    |    Laurențiu Rădulescu    |    02 Apr 2024   •   13:08

Au fost semnalate și situații în care rafalele extrem de puternice au pus la pământ panouri publicitare în cursul dimineții și zilei de marți.

"Una dintre locațiile unde un arbore a fost doborât de vânt este situată pe Aleea Izvorul Crișului. Copacul de aproximativ 10 metri înălțime s-a rupt, pur și simplu, de la bază și, în cădere, a doborât un gard.

Din fericire, în acest caz nu au fost persoane rănite și nici mașini avariate.

Însă echipele de intervenție au fost solicitate în multe alte locuri din București unde au căzut copaci din cauza furtunii. Între acestea, strada Pitar Moș, calea Moșilor și Piața Amzei", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Delia Bulgaru.

Acoperișul unui bloc a fost spulberat și mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, la Hunedoara

În țară, vremea rea a făcut ravagii. La Hunedoara, vijelia a smuls acoperișul unui bloc și a doborât mai mulți copaci.

După ce acoperișul imobilului a ajuns pe trotuar, pompierii au intervenit la fața locului pentru a-l îndepărta.

În localitățile Vețel și Ilia, mai mulți copaci au căzut pe drum, iar în municipiul Deva, pe strada Orizontului, un copac a căzut peste o mașină.

Vântul a atins în această zonă o viteză de 85km/h și a produs aceste pagube care încă se inventariază.

Populația a fost avertizată prin RO-ALERT de aceste fenomene meteo imediate, după cum a relatat corespondentul Antena 3, Gabriela Mladin.

Comunicatul IGSU: case și autoturisme avariate, circulația trenurilor oprită temporar pe magistrala 500 și localități fără curent electric în Harghita

Vântul puternic a provocat, până marți la ora 13.00, pagube în 17 localități din 13 județe și în București, iar pompierii au intervenit pentru a îndepărta elemente de construcție, copaci și stâlpi doborâți, arată un bilanț întocmit de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Incidentele pe fondul avertizărilor Cod portocaliu și Cod galben de vânt puternic, în vigoare de marți, de la ora 8.00, s-au înregistrat în județele Alba, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Suceava și Vâlcea precum și în municipiul București.
 
În aceste zone, pompierii au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcție, a 60 de copaci doborâți de vânt și a patru stâlpi căzuți pe carosabil.

Au fost avariate trei case și 16 autoturisme.

Din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din județul Prahova.

Tot ca urmare a vântului puternic, au fost suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, precum și trecerile cu feriboturile din Zimnicea și Turnu Măgurele către Bulgaria.

În șapte localități din județul Harghita s-au înregistrat avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică.

Potrivit IGSU, în urma evenimentelor consemnate până marți după-amiază nu au fost înregistrate persoane rănite.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close