Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi copii s-au rătăcit după ce s-au îndepărtat de pârtie | Salvamontiştii au reuşit să îi găsească

Doi copii s-au rătăcit după ce s-au îndepărtat de pârtie | Salvamontiştii au reuşit să îi găsească

A fost alarmă la munte, după ce doi copii s-au rătăcit în pădure. S-au îndepărtat de pârtia de schi, iar salvamontiștii îi caută, mai ales că s-a lăsat seara și scad temperaturile.

Doi copii s-au rătăcit după ce s-au îndepărtat de pârtie | Salvamontiştii au reuşit să îi găsească
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    21 Ian 2023   •   18:18

UPDATE. "Salvamontiștii au ajuns la cei doi copii. Este vorba de două fete de 9, respectiv 11 ani, care sunt în regula şi nu au probleme medicale.

Zona este deosebit de accidentată, zăpada este foarte mare, foarte mulți copaci doborati de vânt, elemente pe care le analizează și de care vor tine cont salvamontiștii în alegerea caii de întoarcere astfel încât acțiunea sa se desfășoare în deplina siguranța", au anunţat reprezentanţii Salvamont România.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, a explicat cum s-au rătăcit copii şi în ce stadiu este operaţiunea de căutare şi salvare. 

"Într-adevăr, acțiunea este în derulare. Salvamontiștii au început să perieze pădurea atât din partea superioară, cât și din partea inferioară a zonei în care se bănuiesc că sunt copii.

Ultimele informații de acum 5 minute ne confirmă că au reușit să se audă cu ei, să identifice zona aproximativ în care se află și să sperăm că vor ajunge cât de rapid la ei, pentru că în acest moment pădurea în care în care se află copiii este o pădure cu foarte mulți copaci doborâți.

E o vale adâncă și cu multă zăpadă depusă.

Dar cu siguranță salvamontiștii vor ajunge în următoarele câteva minute zeci de minute la ei și îi vor recupera și vor aduce la baza muntelui.

Copiii au ieșit din pârtie, au încercat să schieze  pe zăpada pulver, pentru că e foarte multă zăpadă nou căzută acum.

Au încercat să schieze prin pădure, i-a furat valea din dreapta și iată că au ajuns într-o zonă de unde n-au mai putut să continue coborârea  și au solicitat sprijin", a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close