Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă meteo: Cod roșu de furtuni în județul Iași. Traficul aerian a fost deviat

Alertă meteo: Cod roșu de furtuni în județul Iași. Traficul aerian a fost deviat

Meteorologii au emis luni seara o avertizare Cod roșu de furtuni pentru mai multe localități din județul Iași. Traficul aerian a fost dat peste cap. Mai multe curse care ar fi trebuit să aterizeze la Iaşi au fost redirecționate către alte aeroporturi, iar un avion Tarom a fost întors din drum.

Alertă meteo: Cod roșu de furtuni în județul Iași. Traficul aerian a fost deviat
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    19 Iul 2021   •   20:24

Din cele trei curse care ar fi trebuit să aterizeze în această seară în jurul orei 19 pe aeroportul din Iași, două dintre aeronave sunt ale companiei Wizz Air care zburau de la Bruxelles respectiv Bergamo către Iași, iar cea de a treia cursă este a companiei Tarom care plecase din București spre Iași.

Din cauza fenomenelor meteorologice extreme piloții au fost nevoiți să se întoarcă din drum. Cursa Bruxelles-Iași a fost redirecționată pe aeroportul din Satu Mare.

De asemenea, zborul Bergamo-Iași a fost direcționat pe aeroportul din Bacău, iar două aeronave Bucuresti -Iasi, care are 69 de pasageri şi Bucuresti - Timișoara cu 112 pasageri, au fost nevoite să se reîntoarcă pe aeroportul din Otopeni.

Deocamdată, pasagerii vor fi debarcați şi vor mai aștepta o perioadă în aeroportul Otopeni. Daca trece furtuna, se vor relua zborurile, au transmis oficialii.

Cod roșu de furtuni în județul Iași

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, codul roşu a vizat localitățile Belcești, Podu Iloaiei, Lețcani, Popricani, Erbiceni, Bălțați, Dumești, Ion Neculce, Lungani, Victoria, Brăești, Țigănăși, Rediu, Golăiești, Movileni, Aroneanu și Românești din județul Iași.

În aceste zone sunt aşteptate averse torențiale ce vor acumula peste 40-50 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice și grindină.

Luni după-amiaza, mai multe județe din Transilvania și Moldova au fost sub avertizări Cod roșu de furtună.

Cod roșu de furtună și în județul Bacău

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Comănești, Dărmănești și Asău din județul Bacău.

În aceste zone se vor semnala averse torențiale ce vor acumula peste 40-50 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice și grindină.

Avertizarea este în vigoare până la ora 21.00.

×
Subiecte în articol: Iași cod rosu furtuni
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close