Antena 3 Actualitate Locale Alertă: Patru pacienți cu infecții nosocomiale au murit la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu Severin

Alertă: Patru pacienți cu infecții nosocomiale au murit la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu Severin

06 Mai 2019   •   15:26
Alertă: Patru pacienți cu infecții nosocomiale au murit la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu Severin
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Ministerul Sănătății a fost informat luni de către Direcția de Sănătate Publică Mehedinți că, în secția ATI a Spitalului Judetean de Urgență Drobeta Turnu Severin, la finalul lunii aprilie 2019 au fost înregistrate patru cazuri de infecții nosocomiale cu Acinetobacter, unul dintre acestea fiind purtător la momentul internării.

Conform raportului DSP Mehedinți, toți pacienții aveau afecțiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficiență renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficiență cardiacă.

De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronșic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp. Cei patru  pacienți au decedat din cauza afecțiunilor preexistente.

Deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidențiată niciodată prezența Acinetobacter, neputându-se depista sursa de infecție, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu - Severin a decis închiderea temporară a activității sectorului septic al sectiei ATI, din după-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție a întregului sector septic.

Ministerul Sănătății acerut Direcției de Sănătate Publică Mehedinți să verifice modul în care Spitalul Județean a respectat procedurile în acest caz și a solicitat ca marți, 7.05.2019, după finalizarea activităților de dezinfecție, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți să se deplaseze la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din secția de ATI.

În funcție de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activității.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close