Antena 3 CNN Actualitate Locale Alunecare masivă de teren în Târgu Jiu. Localnicii sunt speriați că vor rămâne sub cerul liber: "Mereu se surpă"

Alunecare masivă de teren în Târgu Jiu. Localnicii sunt speriați că vor rămâne sub cerul liber: "Mereu se surpă"

Alunecare masivă de teren în Târgu Jiu. Din cauza precipitaților abundente, un drum se află în pericol și mai multe locuințe riscă să fie afectate. Primarul cere de urgență bani din fondul de rezervă al Guvernului.

Alunecare masivă de teren în Târgu Jiu. Localnicii sunt speriați că vor rămâne sub cerul liber: "Mereu se surpă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Cojoianu    |    29 Ian 2023   •   17:04

Alunecarea de teren, care se întinde pe o suprafața de 400 de m liniari de-a lungul drumului, s-a produs în Preajba, o localitate componentă a municipiului Târgu Jiu.

Primarul a convocat comitetul local pentru situații de urgență.

"Dacă alunecările de teren vor continua pot fi afectate, în primul rând infrastructura rutieră și de electricitate, iar ulterior în condițiile în care nu vom interveni la timp pot fi afectate și locuințele. Am trimis reprezentanții poliției locale pentru a proteja zona", a susținut Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Localnicii trăiesc cu teama că vor rămâne sub cerul liber după ce sesizările despre pericol le-au fost ignorate ani în șir.

"Ne e teamă pentru că avem și noi o proprietate aici peste drum. E o casă nou făcută și tot mereu se surpă", a susținut o localnică.

Citește și: Drumul care duce la Mănăstirea Frăsinei s-a surpat, la scurt timp după blestemele mitropolitului Olteniei

Ce a decis comitetul local pentru situații de urgență

Comitetul local pentru Situații de Urgență din Târgu Jiu a decis că trebuie intervenit cât mai repede pentru consolidarea suprafeței care a fost afectată de alunecarea de teren.

Astfel, s-a solicitat alocarea a sumei de aproape 9 milioane de lei, în primă fază, de la fondul de rezervă al Guvernului României 

Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență din Târgu Jiu va fi înaintată prefecturii Gorj, astfel încât, cei din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să solicite urgent Guvernului alocarea sumei de aproape 9 milioane lei pentru demararea lucrărilor de consolidare.

Este o sumă de care e nevoie în primă fază, urmând ca, ulterior, ea să fie suplimentată . Imediat ce banii vor fi trimiși de la Guvern vor începe lucrările pentru stabilizarea terenului. 

Până la începerea lucrărilor, zona rămâne împrejmuită, iar șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență sau să evite acel drum.

×
Subiecte în articol: Târgu Jiu alunecare teren
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close