Antena 3 CNN Actualitate Locale O ambarcațiune condusă de o femeie drogată, în care erau doi copii la bord şi şase adulți, s-a răsturnat în Dunăre

O ambarcațiune condusă de o femeie drogată, în care erau doi copii la bord şi şase adulți, s-a răsturnat în Dunăre

O ambarcațiune de agrement în care se aflau şase adulți și doi copii s-a răsturnat în Dunăre, duminică seara, în zona cunoscută sub denumirea Cotul Pisicii, din Galați. 

O ambarcațiune condusă de o femeie drogată, în care erau doi copii la bord şi şase adulți, s-a răsturnat în Dunăre
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    28 Aug 2023   •   10:54

Polițiștii au deschis dosar penal, pentru că cea care conducea barca ar fi consumat droguri.

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Transporturi Navale Galați au fost sesizați miercuri seara prin intermediul unui apel la 112 că o barcă s-a răsturnat pe fluviul Dunărea, iar persoanele care se aflau în această ambarcațiune se află în apă.

"La data de 27 august 2023, în jurul orei 20:27, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Transporturi Navale Galați au fost sesizați prin intermediul unui apel la S.N.U.A.U. 112, despre faptul că, pe fluviul Dunărea, o barcă s-ar fi răsturnat, iar persoanele care se aflau în această ambarcațiune s-ar afla în apă.

Din verificările preliminare efectuate de echipa operativă care s-a deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii, s-a stabilit faptul că o ambarcațiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din municipiul Galați, în care se aflau 6 adulți și 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greșite. 

Toate persoanele purtau veste de salvare și au reușit să ajungă pe malul tulcean.

Femeia deține permis de conducere ambarcațiune clasa D și a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanțe psihoactive.

În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanța Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean Clinic de Urgență Galați Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanțe psihoactive, faptă prevăzută și pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003, privind infracțiunile la regimul transportului naval, precum și pentru vătămare corporală din culpă", informează IPJ Galați.

Polițiștii de frontieră au acționat cu ambarcațiunea ONIX din dotare, recuperând din apele fluviului o persoană, iar celelalte au ajuns în siguranţă la mal.

Barca răsturnată a fost remorcată de către ambarcația Poliţiei de Frontieră până la malul tulcean al Dunării și asigurată la trei kilometri aval de localitatea Grindu.

De asemenea, ISU Galați a informat despre producerea evenimentului Căpitănia Galați și Poliția Transporturi Navale Galați.

×
Subiecte în articol: Dunare ambarcatiune drogat
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close