Antena 3 CNN Actualitate Locale Persoane amendate cu 8.000 de lei, după ce şi-au abandonat câinele într-o comună din judeţul Bacău

Persoane amendate cu 8.000 de lei, după ce şi-au abandonat câinele într-o comună din judeţul Bacău

Două persoane care au abandonat un câine în comuna Racova din judeţul Bacău au fost amendate cu suma de 8.000 de lei. Verificările au început în urma unor imagini apărute pe o reţea de socializare.

Persoane amendate cu 8.000 de lei, după ce şi-au abandonat câinele într-o comună din judeţul Bacău
Sursa foto: IPJ Bacău
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2023   •   16:00

Poliţiştii de la Protecţia Animalelor Bacău s-au sesizat din oficiu după ce pe o reţea de socializare au apărut imagini în care două persoane au fost surprinse când abandonau un câine în comuna Racova din judeţul Bacău. Cele două persoane au fost amendate cu 8.000 de lei.

”Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, pe o reţea de socializare, privind abandonarea unui câine pe raza comunei Racova, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Bacău s-au sesizat din oficiu, stabilind faptul că, la data de 25 aprilie a. c., două persoane ar fi abandonat, dintr-un autovehicul, un câine, pe raza comunei Racova.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate persoanele în cauză şi sancţionate contravenţional conform Legii 205/2004, privind protecţia animalelor, cu amendă în valoare totală de 8.000 de lei”, transmite IPJ Bacău.

Citește și: Un pui de căţel de câteva luni, care a căzut într-un loc plin cu smoală şi plângea, salvat de pompierii din Sibiu

Animalul a fost găsit şi a fost predat de poliţişti unei fundaţii din judeţul Bacău.

Abandonarea animalelor se sancționează conform art 26, alin 1, lit b, din Legea 205/2004 (R), privind protecția animalelor cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei, mai precizează poliţiştii.

×
Subiecte în articol: câine abandonat amenda Bacău
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close