Antena 3 CNN Actualitate Locale Amendă usturătoare pentru un bărbat care ținea 200 de litri de vin în beci, pentru nunta fiului său, în Alba

Amendă usturătoare pentru un bărbat care ținea 200 de litri de vin în beci, pentru nunta fiului său, în Alba

Un bărbat din Alba s-a ales cu dosar penal pentru că ținea în beciul casei sale aproximativ 200 de litri de vin ce urmau să fie puși pe masă, la nunta fiului său. Amenda ar fi primit-o după doi ani de la descoperirea cantității de vin.

Amendă usturătoare pentru un bărbat care ținea 200 de litri de vin în beci, pentru nunta fiului său, în Alba
Sursa foto: Gettyimages | Jack Taylor / Stringer
de Ioana Mircea    |    17 Oct 2022   •   17:14

Dosar penal și o amendă de 5000 de lei. Cu asta s-a ales un bărbat din Alba după ce autoritățile i-au găsit 200 de litri de vin în beciul locuinței.

Anchetatorii susțin că acesta nu ar fi fost înregistrat ca mic producător de vin la Autoritatea Vamală Teritorială Alba, astfel că l-au sancționat.

Vinul a fost descoperit în urma unor percheziții în anul 2020, însă amenda a fost dată abia după doi an de la incident. Proprietarul vinului a susținut că acea cantitate de băutura era pentru nunta fiului său.

Judecătoria Alba Iulia i-a dat dreptate bărbatului. „Simpla deţinere a unei cantităţi de vin nu fundamentează concluzia că este producător de vin şi urma să comercializeze respectiva cantitate. În cuprinsul procesului verbal nu s-a menţionat anul producţiei vinului, nefiind exclusă păstrarea unei cantităţi de vin provenită din producţia mai multor ani.

Chiar petentul a explicat că vinul era păstrat pentru nunta fiului său şi că nu este destinat comercializării”, a susținut instanța.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs, potrivit ziarulunirea.ro.

×
Subiecte în articol: Alba Iulia amenda
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close