Antena 3 CNN Actualitate Locale Amendă uriașă pentru un bătrân din Gorj, care își construia propriul cavou. Ar fi folosit munca „la negru”

Amendă uriașă pentru un bătrân din Gorj, care își construia propriul cavou. Ar fi folosit munca „la negru”

Amendă uriașă pentru un bătrân din Gorj, care își construia propriul cavou. Ar fi folosit munca „la negru”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Iun 2018   •   22:44

Un bărbat din comuna Săuleşti a fost amendat cu 60.000 de lei, după ce a fost depistat folosind trei persoane fără forme legale de angajare la construirea unui cavou în cimitirul din satul Bibeşti, informează un comunicat de presă remis luni de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Potrivit sursei citate, controlul a fost efectuat de către inspectorii cu atribuţii de control în relaţiile de muncă, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

"Cinci angajatori au fost sancţionaţi pentru că utilizau în activitate, în total, opt persoane cu care nu încheiaseră în prealabil un contract individual de muncă, amenzile aplicate ridicându-se la 160.000 de lei", a precizat inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu, citat în comunicat.

De asemenea, o societate care efectuează lucrări de canalizare pe Calea Bucureşti din municipiul Târgu-Jiu a fost amendată cu 5.000 de lei de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu, mai arată sursa citată.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: amenda Gorj batran
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close