Antena 3 CNN Actualitate Locale Amenințări cu moartea între preoți în județul Botoșani

Amenințări cu moartea între preoți în județul Botoșani

Amenințări cu moartea între preoți în județul Botoșani
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Mai 2017   •   14:30


Scandal uriaș în satul Schit-Orășeni, județul Botoșani, după ce preotul Ioan Ungureanu a fost suspendat pentru că a refuzat să-l mai pomenească în slujbe pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Înaltele fețe bisericești au trimis un preot în control, care ar fi fost amenințat cu moartea de părintele Ungureanu, potrivit Monitorul de Botoșani.

„I-a spus că-l va tăia în bucăţi şi-i va ţine maţele în mână. Există o înregistrare video în acest sens, dar o vom pune la dispoziţia autorităţilor. Urmează să facem o sesizare în acest sens. Nu este singurul care a fost ameninţat, dar este singura filmare în acest sens”, a spus vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Marian Timofte, pentru sursa citată.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei vor să depună o plângere penală împotriva preotului. În schimb, zeci de enoriași au sărit să-l apere pe părintele Ioan Ungureanu ca nu cumva ca un alt părinte sa preia parohia lor. De cealaltă parte, conducerea Mitropoliei susține că localnicii din Schit-Orășeni au fost dezinformați de preotul pe care-l apără.

„El practică un soi de teroare asupra propriilor credincioși și el și soția lui, însoțiți și susținuți de acel grup restrâns de oameni cu atitudini extremiste, amenințând pe credincioșii care vor să stea de vorbă cu preoții”, a precizat vicarul Marian Timofte.

Preotul Ioan Ungureanu a fost chemat în fața Consitoriului eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor și este acuzat de schismă, neascultare față de fețele bisericești, de contrazicerea publică a poziției Bisericii, defăimare, calomnie, insulă și instigarea la atituduni și fapte negative. C

×
Subiecte în articol: amenintari moarte preot
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close