Antena 3 CNN Actualitate Locale Amenzi de circa 6.000 de lei pentru o româncă, după ce câinii ei Amstaff au atacat cățelul unui vecin

Amenzi de circa 6.000 de lei pentru o româncă, după ce câinii ei Amstaff au atacat cățelul unui vecin

O orădeancă, proprietară a trei câini din rasa Amstaff, a fost sancţionată cu o amenzi usturătoare de Poliţia Locală şi de Poliţia pentru Protecţia Animalelor, după ce patrupezii au scăpat în stradă şi au atacat căţelul unui vecin.

Amenzi de circa 6.000 de lei pentru o româncă, după ce câinii ei Amstaff au atacat cățelul unui vecin
Sursa foto: pixabay
de Georgiana Adam    |    13 Mar 2023   •   16:10

Incidentul a fost semnalat duminică prin 112 şi a fost redirecţionat spre dispeceratul lor. 

"Cei trei câini au ajuns în stradă din vina proprietarei şi au atacat un alt căţel, care a suferit răni grave, dar a scăpat cu viaţă", a explicat şeful Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Proprietara câinilor a fost identificată cu ajutorul Poliţiei pentru Protecţia Animalelor. 

"Aceasta şi-a recuperat patrupezii. Noi (Poliția Locală - n.r.) i-am aplicat o sancţiune cu o amendă de 300 de lei, pentru "lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri", a mai spus Milian.

În plus, amenzi mai consistente, în sumă totală de 5.500 lei, i-au fost date femeii de Poliţia pentru Protecţia Animalelor, după cum a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa. 

"Orădeanca a fost sancţionată pentru neprevenirea atacului canin, deoarece nu s-a îngrijit ca animalele ei să nu iasă în stradă. 

Totodată, s-a aplicat o amendă pentru că unul din câini nu era microcipat, o sancţiune a fost pentru că niciunul dintre patrupezi nu era vaccinat şi nici nu i-a declarat la Poliţie, procedură obligatorie pentru câinii periculoşi", a declarat Fărcuţa, potrivit ebihoreanul.ro.

Sursa: Poliţia Locală Oradea

×
Subiecte în articol: amenzi Amstaff
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close