Antena 3 CNN Actualitate Locale Mâncare expirată de anul trecut și condiții mizere pentru oamenii ținuți în carantină într-o pensiune și două hoteluri din Olt

Mâncare expirată de anul trecut și condiții mizere pentru oamenii ținuți în carantină într-o pensiune și două hoteluri din Olt

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, (ANPC) a dat amenzi de peste 60.000 de lei și a închis mai multe unități pentru nerespectarea regulilor privind cazarea și asigurarea hranei persoanelor aflate în carantină instituționalizată.

Mâncare expirată de anul trecut și condiții mizere pentru oamenii ținuți în carantină într-o pensiune și două hoteluri din Olt
30 Apr 2020   •   14:37

”Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) continuă seria de acțiuni de control, la nivelul întregii țări, pentru a verifica modul în care comercianții îndeplinesc prevederile Ordonanțelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum și felul în care respectă drepturile consumatorilor.

Sub coordonarea Președintelui ANPC, Eduardt Cozminschi și a Directorului General, Paul Anghel, echipele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Olt au efectuat, pe 29.04.2020, verificări la unitățile din Slatina care asigură servicii de cazare și catering pentru persoanele aflate în carantină.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 65.000 lei societăților SC Divamar Pro Holding – Casa Domnească (împreună cu măsura complementară de oprirea a activității până la șase luni), SC Pitic Sport SRL – Hotel  Zitto (însoțită de măsura retragerii de la utilizare a întregii cantități de produse alimentare neconforme)  și SC Yac Tur SRL – Hotel Paradis (însoțită de măsura complementară a opririi de la utilizare a camerelor care prezintă nereguli până la remedierea deficiențelor).

Abaterile constatate, în timpul acțiunilor de control au fost:

  • nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor;
  • folosirea de materii prime cu durata valabilității depășită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare;
  • schimbarea stării termice a produselor;
  • în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

ANPC va continua campania de verificări și în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea și viața consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum și că drepturile consumatorilor sunt respectate cu strictețe, acestea reprezentând prioritatea activității instituției”, se arată în comunicatul emis presei. 

×
Subiecte în articol: Olt
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close