Antena 3 CNN Actualitate Locale Amenzi record, date în urma controalelor la firme care ard ilegal deşeuri

Amenzi record, date în urma controalelor la firme care ard ilegal deşeuri

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi de peste 500.000 de lei, în urma controalelor la firme care colectează şi ard ilegal deşeuri, în zona oraşului Bolintin Vale din județul Giurgiu.

Amenzi record, date în urma controalelor la firme care ard ilegal deşeuri
Sursa foto: Ministerul Mediului
03 Iun 2020   •   23:30

Potrivit Gărzii de Mediu, miercuri dimineaţă, 44 de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu 70 de poliţişti ai Poliţiei Judeţene Giurgiu şi 32 de jandarmi ai Grupării Mobile Ploieşti şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, au efectuat o acţiune pe linia prevenirii ilegalităţilor în domeniul protecţiei mediului înconjurător şi pentru combaterea evaziunii fiscale, la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din localităţile Bolintin Vale, Bolintin Deal, Ogrezeni, Crevedia Mică şi Vânătorii Mici.

"La cele 13 controale finalizate s-au aplicat amenzi în valoare totală de 536.000 lei, trei avertismente şi au fost confiscate trei mijloace de transport. În plus, au fost dispuse două suspendări de activitate şi două propuneri de suspendare a autorizaţiilor de mediu", anunță Garda de Mediu.

IPJ Giurgiu a confiscat aproximativ 200 de tone de fier vechi și 240 de kilograme de anvelope uzate.

"Prin această acţiune s-a urmărit stabilirea trasabilităţii deşeurilor reciclabile, existenţa documentelor de provenienţă şi de livrare a materialelor reciclabile, precum şi a sumelor de bani folosite în circuitul comercial", mai arată sursa citată.

×
Subiecte în articol: Giurgiu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close