Antena 3 CNN Actualitate Locale Amenzi uriașe pentru şoferii care nu au anvelope de iarnă. Polițiștii le-au făcut câteva recomandări

Amenzi uriașe pentru şoferii care nu au anvelope de iarnă. Polițiștii le-au făcut câteva recomandări

Amenzi uriașe pentru şoferii care nu au anvelope de iarnă. Polițiștii le-au făcut câteva recomandări
Sursa foto: foto- Pexels
01 Mar 2018   •   17:26

Șoferii care circulă fără anvelope de iarnă vor fi amendaţi, în perioada 1-4 martie, când ANM a emis cod portocaliu de polei, ninsori şi viscol, a anunțat Brigada Rutieră. Polițiștii i-au avertizat pe șoferi să fie prudenți și să circule cu o viteză corespunzătoare condițiilor meteo. 

Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare. Autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece şi circulaţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, mâzgă sau polei, iar deplasarea să se facă doar dacă este strict necesar şi nu exista alt mijloc de transport în zona unde trebuie să se deplaseze. Poliţiştii vor aplica sancţiuni în cazul în care autovehiculele aflate in circulaţie, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, nu vor fi echipate cu anvelope de iarna", informează Brigada Rutieră, într-un comunicat de presă.

"Pietonilor le recomandam să circule doar pe trotuare, să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că traversarea se face în condiţii de siguranţă iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa", au mai spus cei de la Brigada Rutieră. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: amenzi anvelope iarnă politistii recomandari
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close