Antena 3 Actualitate Locale Ana Maria, o tânără de 19 ani, a murit la o lună după ce a născut. Medicii i-au uitat o bucată de placentă în corp

Ana Maria, o tânără de 19 ani, a murit la o lună după ce a născut. Medicii i-au uitat o bucată de placentă în corp

08 Noi 2019   •   09:18
Ana Maria, o tânără de 19 ani, a murit la o lună după ce a născut.  Medicii i-au uitat o bucată de placentă în corp sursa foto: Facebook

Ana Maria, o tânără în vârstă de 19 ani, din Brăila, a murit la o lună după ce a născut.

Potrivit raportului IML, medicii ar fi uitat să îi îndepărteze un rest din placentă din corp, în acest caz fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a solicitat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgenţă o acţiune de control la Spitalul Judeţean în cazul tinerei de 19 ani care a decedat la o lună după ce a născut.

Potrivit unui comunicat al MS, echipa de control va verifica respectarea calităţii actului medical pentru pacient, a protocoalelor şi a circuitului pacientului, condiţiile igienico-sanitare, conform competenţelor.Concluziile acţiunii de control vor fi făcute publice, anunţă MS.

Mama tinerei decedate a declarat că săptămâna trecută, la o lună de la naştere, fata a acuzat dureri şi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul nr. 3, unde i s-a pus diagnosticul de discopatie lombară, a primit tratament antiinflamator şi a fost trimisă acasă. A doua zi, starea tinerei s-a agravat, motiv pentru care a fost transportată cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i s-a pus diagnosticul de meningită.

Primele date ale necropsiei arată că un rest de placentă de aproximativ 2 cmp, uitat în organism în momentul naşterii, ar fi declanşat septicemia, dar o concluzie finală va putea fi trasă după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legişti.

IPJ Brăila s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close