Antena 3 CNN Actualitate Locale Anchetă după ce un elev de la o școală din Botoșani a fost agresat de profesorul de religie

Anchetă după ce un elev de la o școală din Botoșani a fost agresat de profesorul de religie

Anchetă după ce un elev de la o școală din Botoșani a fost agresat de profesorul de religie
24 Mar 2019   •   19:18

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani a dispus efectuarea unei anchete administrative la şcoala din localitatea Baranca, după ce un elev a fost agresat de profesorul de religie. 

"Şcoala, ca şi angajator, va face o cercetare disciplinară şi tot ea va stabili eventualele măsuri sau sancţiuni ce se impun a fi luate. ISJ va monitoriza derularea anchetei şi, eventual, va interveni, dacă măsurile propuse de Consiliul de administraţie al şcolii nu respectă legislaţia în vigoare sau realitatea faptelor. Dacă faptele se confirmă, indiferent de intensitatea agresiunii fizice, domnul profesor nu are nicio scuză", a afirmat inspectorul şcolar general al ISJ, Gabriel Hârtie.

Cazul e anchetat şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), care a întocmit un dosar penal pe numele profesorului, care este şi preot.

"Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ, Nicoleta Federciuc.

Elevul de 11 ani a ajuns la spital cu traumatisme la nivelul capului, după ce profesorul de religie l-ar fi dat cu capul de perete, după cum spune familia copilului. 

Micuțul a fost găsit inconștient într-un șanțdin sat de către vecinii care l-au adus la părinți acasă. Oamenii au apelat serviciul 112, iar la fața locului a ajuns o ambulanță, care l-a transportat pe copil la spital.

×
Subiecte în articol: elev şcoală agresat religie ancheta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close