Antena 3 CNN Actualitate Locale Ea este Andrada, eleva de 17 ani, la un pas de moarte, din vina medicilor. A fost operată de apendicită, deși avea o tumoare

Ea este Andrada, eleva de 17 ani, la un pas de moarte, din vina medicilor. A fost operată de apendicită, deși avea o tumoare

Andrada, o tânără din Bârlad, a fost diagnosticată eronat cu apendicită, deși avea cancer la colon, fiind totodată operată degeaba. Adolescenta se zbate între viață și moarte.

Ea este Andrada, eleva de 17 ani, la un pas de moarte, din vina medicilor. A fost operată de apendicită, deși avea o tumoare
Sursa foto: Facebook I Ișfan Andrada
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2023   •   16:55

Andrada Ștefania Ișvan, elevă la Liceul "Petru Rareș” din Bârlad, se confruntă în prezent cu o situație extrem de dificilă.

Această tânără de 17 ani a primit inițial un diagnostic greșit și a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru apendicită la spitalul din Bârlad.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Însă, odată ce starea ei de sănătate s-a înrăutățit, a fost transferată la Iași, unde medicii au descoperit că, de fapt, adolescenta suferea de o tumoare la colon și nu necesită intervenția chirurgicală menționată anterior.

Începutul problemei a fost o simplă balonare în toamna anului trecut, iar nici Andrada, nici mama ei nu au acordat prea multă importanță inițial până când durerile nu au devenit insuportabile.

Citește și"Urlau să vină cineva în salon!". O poliţistă din Arad a fost diagnosticată greşit şi lăsată să plece acasă

Andrada provine din comuna Banca, județul Vaslui, și a fost consultată de mai mulți medici în încercarea de a identifica cauza durerilor intense în zona abdominală.

Timp de trei săptămâni, medicul de familie, precum și specialiștii de la câteva clinici private și de la spitalul din Bârlad au greșit diagnosticul și au presupus că suferă de apendicită.

Pe data de 7 aprilie, tânăra în vârstă de 17 ani a fost operată pentru apendicită la Bârlad, însă starea ei s-a înrăutățit pe parcurs.

Ulterior, a fost transferată la Iași, unde se află acum într-o stare critică.

"Ni s-a spus că nu avem niciun motiv de îngrijorare. 

Ne-am îmbătat cu apă rece și am venit acasă, dar într-o seară s-a simțit atât de rău încât am ajuns cu ea la Urgențe, unde mi-au operat-o de apendicită.

Lucru care nu era absolut deloc necesar, fata mea nu avea probleme cu apendicul", a declarat Dorina Cătălina Ișfan, mama copilei, potrivit Vremea Nouă.

Andrada Ștefania Ișfan este internată în prezent la Secția de Chirurgie ATI de la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii "Sf. Maria” din Iași, și a fost supusă unei operații pentru înlăturarea tumorii de la colon.

Mama adolescentei îi roagă acum disperată pe românii cu suflet să doneze sânge pentru a-i salva viața copilului său. 

"Dacă sunteți binevoitori sau cunoașteți persoane ce au aceste grupe de sânge, AB- , A-, B- sau O, vă rog să donați pentru copilul meu”, este apelul lui Dorina Cătălina Ișfan.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close