Antena 3 CNN Actualitate Locale El este Andrei, militarul de 22 de ani care s-a omorât într-o unitate militară din Focşani

El este Andrei, militarul de 22 de ani care s-a omorât într-o unitate militară din Focşani

Andrei Dănilă, militarul în vârstă de 22 de ani găsit mort în unitate, s-a împuşcat cu arma pe care o avea, informează un comunicat al Brigăzii Focşani, remis presei duminică.

El este Andrei, militarul de 22 de ani care s-a omorât într-o unitate militară din Focşani
Sursa foto: Facebook
de Mariana Zaharia    |    02 Oct 2022   •   09:54

Tânărul era necăsătorit şi era angajat al M.Ap.N. din iulie 2020 și nu a participat la misiuni în teatrele de operațiuni.

La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020, și care avea o valabilitate de trei ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.

"Maistrul militar cls. IV Dănilă Andrei, din cadrul UM 01471 Focșani, a decedat sâmbătă, 1 octombrie, în jurul orei 20:00, în urma unei răni prin împușcare, în timp ce își întreținea armamentul din dotare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Conform procedurilor, a fost apelat serviciul de urgență 112 dar, din păcate, militarul nu a mai putut fi salvat.

Militarul nu se afla în serviciul de zi pe unitate, iar din primele date a rezultat faptul că decesul a survenit în urma unei sinucideri.

Evenimentul este cercetat de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași, iar la nivelul unității a fost numită o comisie, condusă de șeful de stat major pentru cercetarea administrativă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Militarul în vârstă de 22 de ani era necăsătorit, fiind angajat al M.Ap.N. din iulie 2020 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații. 

La ultima testare psihologică susținută în luna august 2020 și cu o valabilitate de 3 ani, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar.

Conducerea Unității Militare 01471 transmite sincere condoleanțe și este alături de familia greu încercată a militarului decedat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată în comunicatul Brigăzii 8 ROT Focșani. 

Ancheta a fost preluată de procurorii din cadrul Parchetului Militar Iași pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Nu este prima tragedie de acest fel care a avut loc într-o unitate militară din Foșcani. În anul 2018, un militar, tot în vârstă de 22 de ani, s-a împușcat cu arma din dotare în timpul serviciului de paza la Unitatea Militară 01470.

Un militar de 22 de ani a fost găsit mort, împuşcat în cap, într-o unitate militară din Focşani

Un maistru militar în vârstă de 22 de ani a fost găsit împuşcat în cap. Tânărul, originar din Botoşani, a fost găsit mort, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul şi dacă a fost vorba de sinucidere, accident sau omor.

Militarul găsit împușcat avea 22 de ani și era din Botoșani.

×
Subiecte în articol: militar impuscat Focșani Andrei Dănilă
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close