Antena 3 CNN Actualitate Locale Angajată a Spitalului de Psihiatrie din Galaţi, arestată la domiciliu. A luat mii de euro mită pentru angajări

Angajată a Spitalului de Psihiatrie din Galaţi, arestată la domiciliu. A luat mii de euro mită pentru angajări

O angajată a Spitalului de Psihiatrie din Galaţi a fost arestată la domiciliu pentru trafic de influenţă. Femeia a luat bani de la 11 oameni pe care i-a convins că îi poate angaja la spital. Peste patru mii de euro a reuşit să obţină în total.

de Cătălina Buzoianu    |    13 Ian 2024   •   12:24

Femeia este acuzată că, timp de un an de zile, datorită funcției pe care o avea, angajată la Spitalul de Psihiatrie din Galați, a pretins și a primit diverse sume de bani, între 600 și 8.000 de lei de la 11 persoane pe care le-a convins că are relații extrem de puternice în rândul funcționarilor din unitatea medicală respectivă și că le poate ajuta să se angajeze.

Este vorba despre posturi extrem de căutate în cadrul spitalului: infirmiere, asistente medicale sau bucătărese, de exemplu.

În total, femeia a primit suma de 13.200 de lei, dar și 3.800 de euro. Ea a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, iar alături de ea mai sunt cercetate în aceeași cauză alte patru persoane, fiind acuzate de infracțiuni de corupție, de luare de mită, dar și de trafic de influență.

Dacă vor fi găsite vinovate, femeia, cât și celelalte patru persoane riscă ani grei în spatele gratiilor.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close