Antena 3 CNN Actualitate Locale Patru angajați ai unui azil de bătrâni, bănuiți că au falsificat acte privitoare la decesul unui pacient

Patru angajați ai unui azil de bătrâni, bănuiți că au falsificat acte privitoare la decesul unui pacient

Patru angajați ai unui azil de bătrâni din județul Bistrița-Năsăud au fost reținuți, fiind bănuiți că au falsificat documente medicale cu privire la decesul unui pacient de 75 de ani.

Patru angajați ai unui azil de bătrâni, bănuiți că au falsificat acte privitoare la decesul unui pacient
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    26 Mai 2021   •   23:04

Cei patru angajați au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar penal deschis inițial pentru uciderea din culpă, după cum informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii de la investigații criminale au descins săptămâna trecută la unitatea de asistență medico-socială în cauză, fiind descoperite și ridicate mai multe înscrisuri care ar fi fost întocmite în fals. Totodată, au fost duse la audieri 12 persoane, angajați ai azilului.

Conform polițiștilor, din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că, în anul 2016, un bărbat de 57 de ani, din Tiha Bârgăului, împreună cu trei femei, cu vârste cuprinse între 36-44 de ani, din localitățile Prundu Bârgăului și Josenii Bârgăului, sub diferite participații, ar fi falsificat mai multe documente medicale necesare clarificării cauzei decesului unui bărbat de 75 de ani, internat în respectivul azil și care a decedat în luna mai 2016, informează Mediafax.

Cercetările în acest caz continuă pentru ucidere din culpă, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații și sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

Cele patru persoane vor fi prezentate joi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea arestării preventive.

×
Subiecte în articol: angajati falsificat acte deces pacient
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close