Antena 3 CNN Actualitate Locale Angajaţii unei firme de salubritate din Ploieşti, protest în stradă: "Ne-au tăiat lumina, ne vrem banii!"

Angajaţii unei firme de salubritate din Ploieşti, protest în stradă: "Ne-au tăiat lumina, ne vrem banii!"

Angajatii unei companii de salubritate din Ploieşti au iesit in strada nemultumiti că din ianuarie nu şi-au mai primit banii. Disperaţi şi cu rate la bănci, oamenii recunosc că au ajuns la capătul puterilor.

Angajaţii unei firme de salubritate din Ploieşti, protest în stradă: "Ne-au tăiat lumina, ne vrem banii!"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Georgescu    |    23 Mar 2021   •   09:00

Mai mult, spun că dacă se plâng sunt ameninţaţi de şefi. Până nu-şi primesc salariile, muncitorii spun că vor refuza categoric să mai iasă în stradă la muncă.

Rate la bănci, dosare de executare silită şi popriri neplătite de angajatori sunt doar cateva dintre motivele pentru care angajaţii operatorului de salubritate din Ploieşti au pornit o nouă serie de proteste.

Oamenii au fost atât de înverşunaţi, încât au intrat peste reprezentanţii firmei, iar directorul, de teamă să nu fie atacat, s-a închis în birou.

"Am trei salarii de luat, mi-am depus demisia. Cât am lucrat ne-au ameninţat că ne dau afară, că ne taie din salarii", a precizat o angajată care şi-a dat demisia.

Ultima oară când au primit banii a fost în ianuarie, iar atunci au primit doar 600 de lei pentru munca prestată.

"De patru ani de zile aşa ne face. Ne dă banii pe litere. Nu se mai poate! Ne spune tot timpul că nu are bani să ne plătească pentru că primăria zice că ne dă banii", a declarat unul dintre muncitori.

Pentru a calma spiritele, în zonă au fost trimişi şi jandarmii, care au încercat din răsputeri să îi facă pe protestatari să respecte regulile de distanţare socială.

×
Subiecte în articol: Ploiești protest
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close