Antena 3 CNN Actualitate Locale Sute de foști angajați ai Regiei Autonome pentru Activități Nucleare nu își primesc pensia din cauza unei adeverințe

Sute de foști angajați ai Regiei Autonome pentru Activități Nucleare nu își primesc pensia din cauza unei adeverințe

Sute de foști angajați ai Regiei Autonome pentru Activități Nucleare din Drobeta-Turnu Severin nu pot ieși la pensie pentru că le lipsește o adeverință.

Sute de foști angajați ai Regiei Autonome pentru Activități Nucleare nu își primesc pensia din cauza unei adeverințe
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2022   •   09:33

Oamenii spun că au încercat să obțină documentul de la depozitul Arhivelor Transilvania, însă s-au lovit de nepăsare. Unii dintre ei au recurs la șpagă pentru a intra în posesia adeverinței.

„Ni s-a spus că nu ne poate elibera adeverință pe legea 74 pentru că nu au primit nicio notificare de la Ministerul Muncii.”, susține Nicoale Iovănescu, fost angajat.

În urmă cu șase ani Regia Autonomă pentru Activități Nucleare a intrat în faliment în urmă cu șase ani, moment în care angajații au fost puși pe liber.
„Pentru ce îmi mai cer adeverința asta când eu am ieșit la pensie cu o deducere de 7 ani. Am decizia acasă.”, spune Sabin Almăjeanu, fost angajat al RAAN.

„Am trimis la Cluj toate actele conform cererilor, am primit tot după noua lege, dar văd că întâmpinăm greutăți.”, spune un alt fost angajat.

„Sunt pensionar la limită de vârstă. Problema este că aș vrea să beneficiez de această adeverință care va transforma grupa a II-a de muncă în care am muncit 22 de ani, în grupa I de muncă. Normal că m-ar avantaja.”, a declarat Dumitru Tufu, un alt angajat aflat în această situație.

 

×
Subiecte în articol: angajati pensie
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close