Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi angajaţi SAJ Bihor sancţionaţi, după ce au fost filmaţi de un fost coleg. Culegeau flori de soc şi făceau cumpărături cu pacienţii în salvare

Doi angajaţi SAJ Bihor sancţionaţi, după ce au fost filmaţi de un fost coleg. Culegeau flori de soc şi făceau cumpărături cu pacienţii în salvare

Supărat că i s-a desfăcut contractul de muncă pentru că și-a părăsit postul, în timpul serviciului, pentru a merge la spălătorie cu mașina personală, un fost ambulaţier şi-a surprins doi colegi în situații incompatibile cu îndatoririle profesionale şi i-a reclamat conducerii SAJ Bihor. Iată imaginile.

Doi angajaţi SAJ Bihor sancţionaţi, după ce au fost filmaţi de un fost coleg. Culegeau flori de soc şi făceau cumpărături cu pacienţii în salvare
Sursa foto: ebihoreanul.ro
de Claudia Popovici    |    03 Aug 2022   •   19:10

Mai exact, bărbatul a făcut plângerile printr-un avocat, însoțite de două filmări făcute cu telefonul.

Prima filmare surprinde o asistentă care culege flori de soc în timp ce un pacient aștepta în ambulanța cu semnalele luminoase pornite să fie dus în Oradea.

„Echipajul a preluat un pacient din Derna și s-a decis că trebuia transferat la Oradea.

Asistenta a cerut însă șoferului să oprească pe drum ca să culeagă flori de soc”, se arată în sesizarea trimisă conducerii SAJ Bihor și Ministerului Sănătății, citată de ebihoreanul.ro. 

Mai mult, în imagini apare şi o femeie, soția pacientului.

„Se observă că era îngrijorată. Cel mai probabil, această stare de îngrijorare i-a fost creată de faptul că deși soțul său se afla în autospeciala SAJ Bihor, care avea semnalele luminoase în funcțiune, doamna a preferat să-și prioritizeze nevoile personale față de transportarea pacientului într-un termen cât mai scurt la unitatea medicală”, se mai arată în sesizarea trimisă conducerii SAJ Bihor și Ministerului Sănătății de fostul ambulanţier.

Cealaltă înregistrare, realizată în 18 iunie, îl are ca protagonist pe un șofer al stației din Marghita, care în acea zi a oprit salvarea în parcarea unui supermarket din oraș, „pentru cumpărături”, tot în timp ce avea un pacient în mașină.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor, ambulanțierul care a făcut cumpărături în timpul serviciului a fost sancționat cu o penalizare de 10% din salariu. 

În ce privește „recoltarea” de flori de soc de către asistentă comisia de disciplină se va sesiza după ce aceasta va reveni din concediul de odihnă.

×
Subiecte în articol: ambulanțier asistenta SAJ BIHOR reclamatie
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close