Antena 3 CNN Actualitate Locale Patru delfini şi trei lei de mare din Harkov ar putea ajunge la Delfinariul din Constanţa

Patru delfini şi trei lei de mare din Harkov ar putea ajunge la Delfinariul din Constanţa

Patru delfini şi trei lei de mare ar putea ajunge de la delfinariul din Harkov în cel din Constanţa. Biologii ucraineni au cerut ajutorul vecinilor români în speranţa că astfel vor reusi să îi salveze. Mai mult, mamiferele ar putea veni împreună cu dresorii lor. E nevoie însă de crearea unui coridor de siguranţă ca animalele să ajungă cu bine în România.

Patru delfini şi trei lei de mare din Harkov ar putea ajunge la Delfinariul din Constanţa
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2022   •   15:47

Războiul din ţara vecină pune în pericol şi animelele, nu numai oamenii.

Angajaţii delfinariului din Harkov fac tot posibilul să salveze patru delfini şi trei lei de mare înainte ca portul să fie distrus, şi mamiferele să fie prinse în bombardamente.

Răspunsul a venit rapid din partea reprezentanţilor delfinariului Constanţa, iar procedurile au fost deja demarate.

"Îi vom cantona într-o locaţie separată de delfinii noştri. Prcatic noi vom muta delfinii nostrii în bazinul vechi  bazinul mic şi vom aduce în acest delfinariu pe cei noi 4 care vor rămâne aici o perioadă mai lungă de timp şi care se vor împrieteni ulterior cu delfinii noştri",  spune Adrian Bîlbă, directorul Delfinariului Constanţa.

Prezenţa celor şapte animale va atrage şi mai multi turişti. Nu se pune problema să nu fie acceptate de delfinii dresaţi deja aici, spun specialiştii. Ba chiar e posibil să vedem curând spectacole cu toţi delfinii, împreună.

Alături de mamifere este posibil să sosească chiar şi dresorii lor. Este nevoie însă de o negociere cu partea rusească pentru crearea unor coridoare de transport sigure.

În conditiile în care Harkovul este sub asediu, acestea vor putea fi aduse doar in momentul în care soldaţii lui Vladimir Putin vor înceta focul.

Citiţi şi: Leul Simba, mascota oraşului Zaporojie, a fost salvat şi adus în România

×
Subiecte în articol: delfini Harkov deflinariu Constanța
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close