Antena 3 CNN Actualitate Locale Ce nereguli a găsit ANPC în controalele făcute pe litoral

Ce nereguli a găsit ANPC în controalele făcute pe litoral

Înainte ca vara să vină, iar turiștii să poposească în stațiunile de pe litoralul românesc, ANPC a început o serie de controale pentru a semnala neregulile din restaurante.

Ce nereguli a găsit ANPC în controalele făcute pe litoral
Sursa foto: sursa/ ANPC
de Alexandra Axinia    |    05 Mai 2023   •   15:03

Ingrediente expirate, vitrine frigorifice cu rugină și alte nereguli în restaurantele de pe litoral, asta a găsit Protecția Consumatorilor în restaurantele de pe litoral. Conform Mediafax, în perioada 25 aprilie - 2 mai, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat o serie amplă de controale, ca parte a activității Comandamentului de Vară 2023, în zonele: litoralul Mării Negre, Bucovina, Maramureș, Valea Prahovei și zona Brașov.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate următoarele sancțiuni:
- 47 de amenzi contravenționale în valoare totală de 525.000 lei

- 83 de avertismente - oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman pentru produse în valoare totală de circa 45.000 lei

- oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, în cazul a 6 operatori economici.

Citește și: Elev de 15 ani, la un pas de infarct în sala de clasă, la Botoșani. A fost transportat la Urgențe

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

ANPC a sesizat faptul că de foarte multe ori în restaurante li se servesc clienților alimente expirate, care nu sunt depozitate conform, fără etichetă pe ele privind data de congelare sau decongelarea acestora la temperaturii improprii.

De asemenea, turiștii trebui să fie vigilenți atunci când cumpără mâncare și să observe starea vitrinelor unde sunt depozitate alimente. ANPC a sesizat foarte multe vitrine frigorifice neigienizate, cu pete de rugină în exterior. De asemenea, coșurile de gunoi descoperite așezate în preajma alimentelor reprezintă o sursă sigură de contaminare.

O altă neregulă descoperită de ANPC o reprezintă folosirea ustensile de bucătărie neprofesionale, nerecomandate în alimentația publică sau a unor instrumente de servire neprotejate individual, precum paiele de la baruri.

 

×
Subiecte în articol: controale ANPC litoral
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close