Antena 3 CNN Actualitate Locale Apă neagră la robinete, într-un cartier din Galați. Oamenii, nevoiți să găsească singuri soluții: "Am pus haine la spălat și le-am stricat pe toate"

Apă neagră la robinete, într-un cartier din Galați. Oamenii, nevoiți să găsească singuri soluții: "Am pus haine la spălat și le-am stricat pe toate"

Locuitorii unui cartier din Galați au apă neagră la robinete, de mai bine de două luni, în timp ce reprezentanții societății locale de apă și canalizare spun că nu știu care ar putea fi cauza problemei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2024   •   08:58

Locuitorii cartierului Traian din Galați se plâng că nu pot folosi apa nici măcar pentru a face baie. De băut, nici nu se pune problema, apa fiind neagră, plină de impurități.

În schimb, pe lângă facturile la apă, oamenii dau bani și pentru apa îmbuteliată, pe care o cumpără pentru nevoile zilnice.

Când le-a fost semnalată problema, reprezentanții societății locale de apă și canalizare au transmis că nu cunosc motivele care ar fi dus la această situație, însă le promit oamenilor o anchetă.

Inițial, locuitorii cartierului Traian din Galați au crezut că problema apei noroioase este cauzată de o avarie la rețea, ce avea să se rezolve rapid.

Cu toate acestea, după mai multe zile, văzând că nu se schimbă nimic, au reclamat situația la furnizor.

"Am băgat haine la spălat și le-am scos negre. Sunt mai bine de două luni de când ne confruntăm cu această situație", a spus un locuitor.

"Sunt perioade când apa este exagerat de neagră, mai ales seara, după ora 20", a mai spus cineva.

Unii nu au mai suportat situația și au decis să-și monteze purificatoare. Până în acest moment, nu a fost identificată cauza problemei.

"Am trimis echipa de intervenție pentru verificare. Vom preleva și probe de apă și vom continua monitorizarea zonei pentru identificarea cauzelor", a transmis Cornelia Arnăutu, purtător de cuvânt Apa Canal Galați.

×
Subiecte în articol: Galați apa neagră noroi apă nepotabilă
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close