Antena 3 CNN Actualitate Locale "Sunt șocată! O ecografie Doppler i-ar fi salvat viața": Apelul disperat al unei mame căreia i-a murit fiul la o săptămână după ce medicii de la Urgențe l-au trimis acasă cu antibiotic

"Sunt șocată! O ecografie Doppler i-ar fi salvat viața": Apelul disperat al unei mame căreia i-a murit fiul la o săptămână după ce medicii de la Urgențe l-au trimis acasă cu antibiotic

Un tânăr de 25 de ani din Avrig, județul Sibiu, a murit la o săptămână după ce a ajuns la Urgențe. Medicii au spus că are o infecție la plămâni și l-au trimis acasă cu un tratament cu antibiotic. Mama sa, disperată, vrea să facă un apel către Colegiul Medicilor.

"Sunt șocată! O ecografie Doppler i-ar fi salvat viața": Apelul disperat al unei mame căreia i-a murit fiul la o săptămână după ce medicii de la Urgențe l-au trimis acasă cu antibiotic
Sursa foto: Facebook | Adriana Maria Serban
de Ioana Mircea    |    22 Feb 2024   •   21:33

Răzvan Orzea Șerban era un tânăr în vârstă de 25, din Avrig, județul Sibiu de ani ambițios și cu un viitor strălucit în față. Acesta absolvise Facultatea de Inginerie și masterul din cadrul Universității "Lucian Blaga” din Sibiu și profesa ca inginer la o cunoscută companie din Sibiu, însă din păcate s-a stins din viață la o săptămână după ce a ajuns la Urgențe.

Răzvan nu știa să aibă vreo problemă de sănătate, însă pe data de 8 februarie i-a venit rău și a acuzat "un nod în gât". Acesta a mers la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu.

După un control, tânărul de 25 de ani a primit un tratament cu antibiotic iar mai apoi a fost lăsat să meargă acasă. Adriana Șerban, mama tânărului a povestit cum a decurs totul și a punctat faptul că o ecografie Doppler i-ar fi putut salva viața.

"A ajuns la Urgență cu tensiune de 9.4. I-au făcut și un CT cranian. Când a plecat din urgență a primit o recomandare să meargă la un endocrinolog, iar la o radiografie generală i-au spus că are o infecție pe căile respiratorii și i-au dat un antibiotic și a plecat.

Luni și-a făcut programare să meargă la endocrinolog și i-a spus că nu are nimic. Marți aveau un training de specializare în Ungaria. A plecat cu șeful lui din Sibiu, au mers în Ungaria iar joi s-au întors în România, în data de 15 februarie, la o săptămână de când a ajuns la Urgență.

M-a sunat să îmi spună că se simte bine și că nu mai simte nodul în gât. În aceeași zi s-au oprit în Timișoara și urmau să rămână peste noapte acolo. Au luat cina acolo și în jurul orei 23.00 m-a sunat un coleg de-al băiatului să îmi spună că Răzvan este la Medicină Legală", a spus mama tânărului.

Când trupul neînsuflețit al tânărului a fost adus la capela din Avrig, a ajuns și certificatul constatator al decesului prin care părinții au aflat că Răzvan a avut anevrism aortic ascendent rupt, din cauza căruia a făcut infarct.

"Sunt șocată. Mi-aș fi dorit să fi fost chemat un medic cardiolog"

"Dacă i se făcea ecografie Doppler, ceea ce nu prevede protocolul, atunci se vedea că aorta lui era îngroșată în partea ascendentă și îl opera de urgență la Mureș până nu s-ar fi produs ruptura. Sunt șocată. Mi-aș fi dorit să fi fost chemat un medic cardiolog, dar dacă procedura nu a prevăzut…”, a spus Adriana Șerban.

Acum, aceasta vrea să facă o solicitarea la Colegiul Medicilor pentru a fi schimbată procedura. Ea își dorește ca nici o mamă să nu mai treacă prin suferința ei, de a-și pierde copilul.

Femeia spune că nu acuză Spitalul Județean Sibiu, deoarece conform protocolului au procedat corect, dar își dorește ca în aceste proceduri să fie integrată și o ecografie Doppler. Femeia ia în considerare să facă o solicitare la Colegiul Medicilor.

"Răzvan a fost asimptomatic. Nu au chemat cardiolog în urgență pentru că Răzvan nu avea simptome cardiace. Aș vrea să prevadă un protocol în care să se facă Ecografie Doppler, să nu mai moară și alții.

La un tânăr care ajunge în Urgență, să i se facă și o astfel de ecografie la inimă sau să fie chemat un cardiolog întotdeauna, chiar dacă un tânăr nu se află în comă sau s-a dus pe picioarele lui la Urgență”, a spus mama tânărului mort, potrivit oradesibiu.ro.

×
Subiecte în articol: spital infarct Sibiu
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close