Antena 3 CNN Actualitate Locale O fetiţă din Olt a sunat disperată la 112: 'Sunt la un om care vrea să îmi facă ceva'

O fetiţă din Olt a sunat disperată la 112: 'Sunt la un om care vrea să îmi facă ceva'

O copilă de numai 10 ani a alertat autorităţile din Corabia, judeţul Olt, marţi seara, spunând că se află în casa unui bărbat şi vrea ajutor, după care a închis telefonul.

O fetiţă din Olt a sunat disperată la 112: 'Sunt la un om care vrea să îmi facă ceva'
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    04 Mar 2020   •   14:27

„Sunt la un om care vrea să îmi facă ceva....“, a început fata convorbirea, după care i-a spus operatoarei de la 112 că nu ştie cum îl cheamă pe bărbat, dar sună de pe telefonul lui şi este în Olt, potrivit adevarul.ro.

În 20 de minute, poliţiştii au ajuns la adresa de unde au fost sunaţi şi au găsit-o pe fată şi pe bunica acesteia, care le-a spus oamenilor legii că nu ştie nimic de gluma copilei.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Corabia au demarat de îndată verificări, forţe sporite fiind angrenate în activităţile de căutare. După aproximativ 20 de minute de căutări, poliţiştii au identificat minora, aceasta aflându-se la locuinţa bunicii sale, pe raza oraşului Corabia. 

Minora le-a declarat poliţiştilor că a folosit telefonul bunicii, fără acordul acesteia, iar apelul său a fost doar o glumă", au precizat reprezentanţii IPJ Olt. 

Bătrâna s-a ales cu amendă, pentru că nu a supravegheat-o pe fată.

Poliţiştii au reamintit, cu această ocazie, că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. 

De asemenea, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie este sancţionată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

×
Subiecte în articol: corabia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close