Antena 3 CNN Actualitate Locale Armă cu lunetă îngropată lângă o groapă de gunoi din Mitoc, judeţul Botoşani

Armă cu lunetă îngropată lângă o groapă de gunoi din Mitoc, judeţul Botoşani

O armă cu lunetă a fost găsită de poliţişti îngropată lângă o groapă de gunoi din comuna Mitoc, judeţul Botoşani, iar un tânăr de 20 de ani este bănuit că a cumpărat arma şi a încercat să scape de ea.

Armă cu lunetă îngropată lângă o groapă de gunoi din Mitoc, judeţul Botoşani
Sursa foto: IPJ Botoşani
de Cătălin Onofrei    |    09 Mai 2022   •   14:07

Arma cu lunetă a fost cumpărată de tânărul de 20 de ani, iar pentru că nu avea autorizaţie, acesta s-a gândit că ar putea scăpa de ancheta Poliţiei dacă o îngroapă.

Din nefericire pentru el, poliţiştii au descoperit zona în care acesta a îngropat arma, iar ulterior au găsit-o îngropată. Mai mult, poliţiştii au făcut şi două percheziţii acasă la suspect.

"Ieri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.9 Vlăsinești au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, la o persoană bănuită de comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cadrul activităților desfășurate, a fost identificată și ridicată în vederea continuării cercetărilor, o armă tip pușcă, cu lunetă, care face parte din categoria armelor neletale, supuse autorizării.

Tânărul în vârstă de 20 de ani, bănuit de comiterea faptei ar fi îngropat arma într-o zonă de depozitare a gunoiului, din extravilanul comunei Mitoc, loc în care a fost identificată de polițiști.

Acesta nu era autorizat pentru a deține o astfel de armă și nici nu avea documente de proveniență.

Polițiștii continuă cercetarile sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri legale.

La activități au participat polițiști din cadrul Servicului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Poliției Orașului Săveni și Seviciului pentru Acțiuni Speciale", se arată într-un comunicat al IPJ Botoşani.

×
Subiecte în articol: IPJ Botosani Mitoc
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close