Antena 3 CNN Actualitate Locale O asistentă de la Ambulanţă a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat transferat la alt spital pentru operaţie

O asistentă de la Ambulanţă a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat transferat la alt spital pentru operaţie

O asistentă de la Ambulanţă a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat care era transferat la spitalul din Iaşi tocmai pentru ca medicii să îi reataşeze degetul tăiat într-un accident de muncă.

O asistentă de la Ambulanţă a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat transferat la alt spital pentru operaţie
Sursa foto: Hepta
de Sebastian Bădiță    |    06 Apr 2021   •   17:48

Totul s-a întâmplat, ieri dimineaţă, la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, acolo unde un bărbat de 54 de ani, din Piatra-Neamţ a ajuns după ce a suferit un accident de muncă şi a rămas fără un deget.

După ce l-au consultat, medicii au decis ca pacientul să fie transferat la un spital din Iaşi pentru ca medicii de acolo să îl opereze în încercarea de a-i reataşa degetul amputat.

După ce bărbatul a fost preluat de o ambulanţă, medicii de la spitalul din Roman au descoperit că asistenta de pe ambulanţă a uitat să ia şi cutia în care se afla degetul amputat.

Astfel, medicii au decis să trimită degetul cu o altă ambulanţă.

"Ieri, 05.04.2021, la ora 08.25 a ajuns la CPU Roman un pacient în vârstă de 54 de ani din Piatra Neamț. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secționarea degetului inelar și secțiune de tendon prin tăiere.

A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iași, pentru Secția Chirurgie plastica. La 09.10 s-a primit avizul de transfer.

La 09.15, 09.30 şi 09.45, medicul urgentist a apelat telefonic Serviciul Județean de Ambulanță deoarece mașina întârzia sa ajungă.

La ora 09.50 pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanță, deși a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheață, aceasta a omis sa îl preia.

La 10 minute după plecarea pacientului, un asistent din CPU a remarcat că degetul nu a fost preluat. La ora 10.10, medicul urgentist a solicitat o altă ambulanță și la 10.30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat și transportat către spitalul din Iași", se arată într-o informare a spitalului din Roman.

×
Subiecte în articol: Neamţ ambulanta Iași
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close