Antena 3 CNN Actualitate Locale Atenție, șoferi! Ploaie înghețată pe mai multe drumuri din centrul țării

Atenție, șoferi! Ploaie înghețată pe mai multe drumuri din centrul țării

Mai multe sectoare de drumuri naționale și autostrăzi din centrul țării sunt acoperite de ploaie înghețată, duminică seara, avertizează reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.

Atenție, șoferi! Ploaie înghețată pe mai multe drumuri din centrul țării
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    29 Ian 2023   •   21:50

Potrivit DRDP Brașov, utilajele de deszăpezire se află pe traseu în zonele afectate în județele Sibiu și Brașov pentru a combate alunecușul.

Drumarii avertizează că ploaia înghețată este foarte greu de combătut pentru că materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheață.

Reprezentanții DRDP le recomandă șoferilor să reducă viteza dacă trec prin zone cu ploaie, iar pe autostrăzi să respecte recomandările afișate pe panourile de avertizare (reducerea vitezei la 60 km/h și păstrarea unei distanțe mai mari față de autovehiculele din față).

Citește și: Ciclonul polar pleacă din România, gerul rămâne. Șefa ANM, Elena Mateescu: "În București vor fi minime de -7 grade"

Sfaturi pentru șoferii care pleacă la drum pe ninsoare și viscol. Ce facem dacă rămânem cu mașina blocată în zăpadă

Daca rămâneți înzăpeziți cu mașină pe drum, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. 

Dacă autoturismul este blocat de zăpadă, afară este viscol şi nu există niciun autovehicul sau utilaj greu care ar putea să vă transporte în prima localitate, nu încercaţi să părăsiţi maşina deoarece există riscul să vă rătăciţi. 

Important este și să curăţaţi, pe cât posibil, zăpada din zona tobei de eșapament, dar şi să porniţi motorul cel puţin 15 minute la fiecare oră, pentru a pastra căldură în interior. Luaţi legătura cu conducătorii auto din maşinile înzăpezite de lângă dumneavoastră pentru a vă coordona şi ajuta.

Însă, cel mai important, atunci când plecaţi la drum lung, verifcaţi rezerva de combustibil pentru următoarele 24 de ore. 

Cel mai sigur este să evitați deplăsările pe timp de viscol și ninsoare puternică, însă dacă nu este posbil trebuie să vă asigurați că sunteţi pregătiți pentru o situație excepțională. Astfel, nu plecați la drum fără haine groase și luați cu voi

×
Subiecte în articol: ploaie îngheţată drumuri şoferi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close