Antena 3 CNN Actualitate Locale Aterizare de urgență pe aeroportul din Iași! Un avion cu 200 de pasageri a avut defecțiuni tehnice

Aterizare de urgență pe aeroportul din Iași! Un avion cu 200 de pasageri a avut defecțiuni tehnice

Aterizare de urgență pe aeroportul din Iași! Un avion cu 200 de pasageri a avut defecțiuni tehnice
09 Oct 2019   •   08:34

A fost alertă pe aeroportul din Iaşi. Un avion cu două sute de pasageri, care venea din Munchen, a efectuat o aterizare forțată, din cauza unei defecţiuni tehnice. 

Comandantul aeronavei a anunţat turnul de control că nu poate ateriza din cauză că nu se deblochează roţile din faţă ale avionului. Imediat, la faţa locului au fost trimise zeci de echipaje de pompieri, ambulanţă şi SMURD. 

În timp ce la sol avea loc o mobilizare uriaşă pentru a evita o tragedie de proporţii, aeronava plină cu peste 200 de pasageri se învârtea în aer deasupra oraşului. 

După o încercare eşuată de a ateriza, pasagerii au fost informaţi de un posibil obstacol pe pistă. 

Printre pasageri a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a observat ceva în neregulă pe o aplicaţie de pe internet care monitorizează zborurile din întreaga lume. 

În tot acest timp, în aeroport, rudele aşteptau cu sufletul la gură ca avionul să aterizeze în siguranţă. După 15 minute de tensiune, vestea bună a venit. 

Din fericire, niciun pasager nu a avut de suferit. Preventiv la faţa locului au intervenit 10 autospeciale de pompieri şi o autospecială cu scară, 8 echipaje SMURD, 6 de ambulanţă. 

Reacţia companiei Blue Air:

Zborul Blue Air 0B6886, care a decolat de pe aeroportul din Munchen cu destinația Iași, a aterizat în condiții de siguranță și conform orarului de zbor, la ora locală 00.05. 

Menționăm că în timpul procedurilor de aterizare, unul dintre senzorii de la bord a indicat o posibilă situție la trenul de aterizare, respectiv la roata din față. 

Conform procedurilor, echipajul a solicitat sprijinul turnului de control al Aeroportului din Iași, pentru o inspecție vizuală de la sol. S-a confirmat faptul că nu sunt probleme, iar aeronava a aterizat în condiții normale. 

Ca măsură de precauție, pe Aeroportul Iași s-a activat protocolul în astfel de situații, iar pe pistă s-a intervenit cu toate dispozitivele necesare. Situația nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului. 

La bord, pasagerii au fost calmi, iar imediat după finalizarea debarcării pasagerilor aeronava a fost supusă verificărilor tehnice.

×
Subiecte în articol: pasageri Iași aterizare
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close