Antena 3 Actualitate Locale Autoritățile din Satu Mare interzic plimbarea animalelor de companie în timpul zilei, din cauza caniculei

Autoritățile din Satu Mare interzic plimbarea animalelor de companie în timpul zilei, din cauza caniculei

de Maria Zărnescu    |    25 Iun 2021   •   15:47
Autoritățile din Satu Mare interzic plimbarea animalelor de companie în timpul zilei, din cauza caniculei
Sursa foto: Agerpres

Autoritățile din Satu Mare au interzis plimbarea animalelor pe parcursul zilei din cauza caniculei. De asemenea, animalele nu pot fi lăsate în mașini, mișcate cu scopul de fi hrănite sau puse la muncă.

Măsurile au fost impuse de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare și se aplică tuturor animalelor, zilnic, în intervalul orar 11.00-19.00.

Conform deciziei, se interzice transportul şi plimbarea de agrement ale animalelor. De asemenea, din cauza caniculei, se interzice mişcarea animalelor în scopul hrănirii acestora pe păşune și orice activitate fizică grea ce le poate produce stres, informează Mediafax.

Închiderea animalelor de companie în autovehicule, interzisă

Totodată, nu este permisă închiderea animalelor de companie, indiferent de specie, în autovehiculele proprietate personală, chiar şi pentru perioade de timp extrem de scurte.

În perioada cu caniculă, proprietarii trebuie să le ofere animalelor apă și hrană. Podelele și animalele vor fi udate frecvent, iar spațiile vor fi ventilate, mai scrie în comunicatul DSVSA Satu Mare.

Angajații Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu - Mare vor organiza împreuna cu reprezentanţii MAI, ai Jandarmeriei și ai Poliției de Frontieră.
 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close