Antena 3 CNN Actualitate Locale Avarie în secția COVID a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Zeci de pacienți în pericol

Avarie în secția COVID a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Zeci de pacienți în pericol

O avarie a avut loc joi într-o secție COVID a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Furnizarea energiei electrice în secția unde erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen, a fost întreruptă.

Avarie în secția COVID a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Zeci de pacienți în pericol
de Alexandra Dima    |    28 Oct 2021   •   16:57

Incidentul a avut loc în secția PNF - COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Cristina Cazacu, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice în secția unde sunt tratați pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2.

Având în vedere că erau internați 30 de pacienți, cei mai mulți conectați la concentratoare de oxigen, pentru a evita punerea vieților acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanță Argeș, solicitându-se sprijin de urgență.

„Aceștia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43 a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș și al Serviciului de Ambulanță Vâlcea. Coordonatorul Secției, dr Muntean-Petru Emil, a anunțat conducerea unității, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situația reprezentanților din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Pitești. Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienții cu necesar mare de oxigen au fost conectați la tuburile existente în secție”, a explicat Cristina Cazacu.

Reprezentanții ISU Argeș au decis montarea în curtea spitalului a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

„Precizăm că această avarie a fost una zonală și NU s-a produs din cauza instalației electrice a SJUP. Menționăm, de asemenea, că instalația electrică a Secției PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli. Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această secție nu a fost afectată de acest incident”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al spitalului.

×
Parteneri
60 de oameni, dintre care 14 copii, blocați la cabana lovită de avalanșă
x close