Antena 3 CNN Actualitate Locale 15.000 de oameni stau în frig de trei zile! Reacția primarului din Motru despre preotul care a sfințit locul avariei

15.000 de oameni stau în frig de trei zile! Reacția primarului din Motru despre preotul care a sfințit locul avariei

Motru, oraş cu aproximativ 20 de mii de locuitori, nu are apă caldă şi căldură de trei zile, din cauza unei avarii majore la reţeaua de termoficare. Oamenii au ajuns la un grad de disperare atât de mare încât au chemat un preot să sfinţească locul unde s-a produs avaria.

15.000 de oameni stau în frig de trei zile! Reacția primarului din Motru despre preotul care a sfințit locul avariei
Sursa foto: Antena 3/Cosmin Morega Facebook
de Georgiana Adam    |    03 Ian 2022   •   10:57

Elevii învaţă online, pentru că în şcoli este frig, iar autorităţile au convocat o şedinţă de urgenţă în această dimineaţă pentru a căuta rezolvarea.

De trei zile, locuitorii municipiului Motru din județul Gorj tremură de frig în apartamente

La fel au petrecut și Revelionul, cu haine groase pe ei în case unde temperaturile sunt la fel ca afară.

O avarie gravă la rețeaua de termoficare a orașului a dus la acesta situație.

Și, în disperare, conducerea societății de termoficare, UATA, a adus la fața locului chiar și un preot care să sfințească locul unde s-a produs defecțiunea.

Din păcate, rezolvarea n-a fost găsită, iar 15.000 de oameni tremură de frig.

Primarul din Motru, Cosmin Morega, a solicitat de urgenţă Inspectoratului Școlar Județean Gorj suspendarea cursurilor sau trecerea în online.

Ce spune primarul din Motru despre preotul care a sfințit locul avariei

Cosmin Morega, primarul din Motru a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a vorbit despre preotul care a sfințit instalațiile uzinei care trebuia să asigure apa caldă și căldura în orașul Motru.

Edilul spune că preotul nu a fost chemat de cetățeni și nici de autoritatea locală.

"Nu știu cum a ajuns la această unitate. Nu știu cum a venit. Ar trebui să îl întrebați pe dumnealui.Eu pot să spun că la ora aceasta am fost desemnat de către Comitetul Situațiilor de Urgență să preiau coordonarea activității de la UATAA, în vederea pornirii centralei. Sunt în camera de comandă cu angajații, cu inginerii, cu specialiștii acestei societăți. În continuare, dumnealor fac eforturi pentru a depista defectul și a pune în funcțiune instalația, să poată furniza agent termic și apă caldă.

Eu cred că a fost o probemă la partea de păcură, mai de proastă calitate, care a generat mai multe defecțiuni în lanț: pompe, motoare arse, anumite dopuri formate pe instalaţia care distribuie păcura. Şi, toate acestea în lanţ au făcut un dezechilibru şi în toate aceste zile s-a căutat o rezolvare.

Cosmin Morega: "În acest moment nu există căldură şi apă caldă"

Nu există de pe data de 30 (n.r. decembrie 2021). De la orele 18:30 a fost oprită centrala. În toată această perioadă s-au făcut mai multe manevre de repornire de către angajaţii acestei societăţi (...) Nici până acum nu s-a rezolvat această problemă.

În clase este frig, iar elevii sunt obligaţi să facă şcoală online

Am luat decizia împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, la nivelul judeţului Gorj, tocmai în ideea de a nu ţine copiii în frig şi a evita îmbolnăvirea acestora, ca astăzi să fie online toţi elevii, în funcţie de evoluţia situaţiei de la UATAA, să putem anunţa în timp util dacă mâine vor fi în online sau vor intra în program normal, faţă în faţă.", a precizat primarul din Motru, luni, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Motru primar Cosmin Morega
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close