Antena 3 CNN Actualitate Locale Avocatul lui Dumitru Buzatu arată spre cei care au dezvăluit "planul de fugă în Ecuador" | Fostul baron PSD de Vaslui află astăzi dacă scapă de arestul preventiv

Avocatul lui Dumitru Buzatu arată spre cei care au dezvăluit "planul de fugă în Ecuador" | Fostul baron PSD de Vaslui află astăzi dacă scapă de arestul preventiv

Dumitru Buzatu, fostul șef al Consiliului Județean Vaslui, dă astăzi ochii cu judecătorii, pentru a afla dacă iese după gratii, după ce a fost arestat în flagrant, având asupra sa o mită de 1,25 milioane de lei de la omul de afaceri Emil Savin, zis "Farmazon".

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Dec 2023   •   10:38

Procurorii spun însă că Buzatu trebuie judecat în stare de arest, după ce în presă au apărut relatări conform cărora, odată pus în libertate, fostul lider județean ar plănui să fugă în America Latină cu femeia pe care surse locale au prezentat-o drept amanta sa.

"În rechizitoriu, procurorii arată că Dumitru Buzatu ar fi trasat, din arest, sarcini foștilor săi subalterni despre cum să colaboreze cu autoritățile. El le-ar fi dat de înțeles acestora că-l va găsi pe cel care se află la originea dosarului constituit după ce a fost prins în flagrant de luare de mită.

Potrivit procurorilor, fostul președinte de Consiliu Județean și-a transmis dispozițiile prin secretara sa. El i-ar fi spus acesteia că, dacă va scăpa de arestul preventiv, se va refugia în Ecuador și o va lua și pe ea.

Citește și: "Tâmpitule, prostule, unde sunt cartofii?" | Ana Maria Obreja este omul-cheie care stă lângă Dumitru Buzatu de 10 ani și-i administrează afacerile 

Avocat: "Se scurg în presă informații care să convingă judecătorii să-l țină în arest pe 'ticălosul' domn Buzatu"

Astăzi, la ora 11:00, Dumitru Buzatu va fi adus la tribunalul din Vaslui, pentru verificarea mandatului de arestare.

Procurorii DNA au insistat fostul lider județean să fie judecat în stare de arest, existând un risc ca acesta să părăsească țara.

De cealaltă parte, avocatul lui Dumitru Buzatu sugerează că înșiși procurorii au lăsat să se scurgă în presă informațiile despre presupusul plan de fugă al politicianului încarcerat, cu scopul de a anula prezumția de nevinovăție în cazul acestuia.

"Domnia sa este zugrăvit ca fiind un ticălos care, în momentul de față, vrea să fugă în Ecuador. Aflat în custodia Centrului de Reținere și Arestare Preventivă de la IPJ Iași, plănuiește, potrivit acelorași informații scurte în presă, să influențeze martorii (...)

Acestea sunt chestiuni care, prin grija celor interesați, se scurg în presă, în ideea de a fundamenta convingerea unui judecător de cameră preliminară că se impune ca 'ticălosul' domn Buzatu să rămână în stare de arest", a spus, la Antena 3 CNN, Cristian Winzer, avocatul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui.

×
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close