Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de mii de oameni au rămas fără apă și 16 școli au intrat în online. Avarie majoră la rețea, la Bacău

Zeci de mii de oameni au rămas fără apă și 16 școli au intrat în online. Avarie majoră la rețea, la Bacău

O avarie la aducțiunea de la Valea Uzului a lăsat zeci de mii de oameni fără apă, în toiul iernii. 16 școli au intrat în online începând de astăzi, din cauza lipsei apei.

Zeci de mii de oameni au rămas fără apă și 16 școli au intrat în online. Avarie majoră la rețea, la Bacău
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    02 Feb 2022   •   09:07

”Echipe de muncitori ai companiei de apă lucrează încă de ieri noapte. Am fost informat acum câteva minute că va mai dura cel puțin 6-7 ore până vor reuși să facă reparația, apoi încă 24 de ore pentru umplere. Deci mâine, după ora 17:00, vom avea din nou apă. 

Până atunci, Primăria Bacău distribuie apă potabilă cât și apă menajeră pentru populație într-o serie de locații din oraș. 

Nu tot orașul este afectat. Avem 10-15% din oraș care este alimentat dintr-o altă sursă de apă și localnicii nu au de suferit. Undeva la 70% din cetățeni sunt afectați, avem 41 de puncte de distribuție de apă menajeră înființate în oraș care sunt alimentate încontinuu de 5 cisterne cu apă. Și peste 11 puncte de distribuție de apă potabilă îmbuteliată. 

Creșele sunt asigurate cu apă, căminul de bătrâni, cele două spitale nu au probleme, școlile care au rămas și funcționează în regim normal au primit cuburi de apă pentru toate nevoile. În momentul de față ne descurcăm, avem o logistică pusă la punct, inclusiv pentru persoanele care sunt carantinate avem echipele de la Poliția Locală care, începând de ieri, le distribuie direct la domiciliu apă potabilă. La fel și pentru persoanele care se deplasează greu sau deloc, echipele direcției de Asistență Socială merg la ei acasă cu apă”, a declarat Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primarul orașului Bacău.

Edilul a declarat că autoritățile sunt pregătite să mai susțină acest ritm de distribuție a apei pentru alte câteva zile, în cazul în care problema nu se rezolvă prea curând.

×
Subiecte în articol: Bacău apa
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close