Antena 3 CNN Actualitate Locale Alertă la Călărași! Bacterii periculoase din fecale descoperite în apa de scăldat

Alertă la Călărași! Bacterii periculoase din fecale descoperite în apa de scăldat

Cele două plaje de pe malul Borcei, care funcționează la Călărași, riscă să fie închise după ce au fost descoperite în apă bacterii periculoase provenite din fecale.

Alertă la Călărași! Bacterii periculoase din fecale descoperite în apa de scăldat
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    23 Iun 2022   •   16:25

”Atenționare!!!

În baza adresei Direcției de Sănătate Publică Călărași nr. 9981 din dată de 15.06.2022, prin care notifica faptul că în urmă rezultatele probelor de apă de îmbăiere prelevate în cadrul monitorizării, de la plajele S.C. Lazy Garden S.R.L. și S.C. Albatros Horeca S.R.L., s-a identificat un risc semnificativ pentru sănătatea utilizatorilor, prin valori ale parametrului ”Escherichia Coli” mult peste limitele admise de prevederile anexei 1 din H.G. nr. 546/2008.

Față de cele constatate, DSP Călărași a înaintat adrese scrise celor doi operatori de plaje, prin care s-a dispus interzicerea imediată a folosirii zonelor în scop de îmbăiere, până la conformarea parametrilor de calitate și adoptarea tuturor măsurilor de management adecvate privind avertizarea rapidă a utilizatorilor și intensificarea ritmului de monitorizare”, a transmis Agenția pentru Protecția Mediului Călărași.

”Conform metodologiei de lucru, pentru cele două plaje care sunt pe malul Brațului Borcea, s-au recoltat probe de apă înaintea deschiderii sezonului de împăiere.

Rezultatul acestor probe a fost necorespunzător. S-a reluat recolta la 7 zile. De asemenea, și aceste rezultate au fost neconforme, dar este de menționat că s-a observat o diminuare foarte mare a încărcăturii microbiene față de primele probe.

Au fost înștiințați cei 2 operatori să își monteze plăcuțe avertizoare și se va intensifica ritmul de monitorizare.

S-a recoltat și a treia probă. Acum câteva zile deja încărcătura bacteriană a scăzut. Este la momentul ăsta este sub limita acceptată”, a declarat Cezar Rădulescu, directorul DSP Călărași.

Întrebat ce măsuri ar trebui să își ia oamenii pentru a nu se îmbolnăvi din cauza acestei bacterii periculoase, directorul DSP Călărași a răspuns: ”Nu este o problemă. Noi ne-am e că-l-datul tot odată am da, am interzis că-l datu după al doilea set de analize, că nu era totuși normal”.

×
Subiecte în articol: Calarasi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close