Antena 3 CNN Actualitate Locale Bacul militar trimis de MApN la Galaţi s-a stricat după numai o zi de funcţionare

Bacul militar trimis de MApN la Galaţi s-a stricat după numai o zi de funcţionare

Bacul militar trimis de MApN la Galaţi s-a stricat după o zi de funcţionare. Potrivit presei locale, bacul militar a întâmplinat defecţiuni şi a fost reparat în noaptea de duminică spre luni, iar ieri dimineaţă şi-a reluat cursele.

Bacul militar trimis de MApN la Galaţi s-a stricat după numai o zi de funcţionare
de Mia Lungu    |    15 Iun 2022   •   08:44

Vă reamintim că bacul a fost dislocat temporar de Ministerul Apărării Naționale pentru traversarea Dunării pe la Galați.

Nava militară care acţionează la Galaţi este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă.

MApN asigură un bac fluvial pentru transport rutier de mare tonaj și pasageri la Galaţi

Un bac fluvial militar acționează de săptămâna trecută la Galați, fiind deja instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu sâmbătă, anunță MInisterul Apărării Naționale. O prima cursă a fost realizată sâmbătă, în jurul orei 17.00.

În urma reanalizării situației operative de la nivelul județelor Galați și Tulcea, pentru punerea în aplicare a măsurilor de decongestionare și fluidizare a trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a dispus reconfigurarea misiunii Ministerului Apărării Naționale.

"Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România și Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale asigură un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius" la Galați, pentru păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea", informează MApN pe pagina de Facebook a instituţiei.

Batalionul Nave Treceri Fluviale "Danubius" este o unitate din organica Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", cu rolul de a asigura mobilitatea forțelor prin trecerea acestora peste cursurile mari de apă.

×
Subiecte în articol: bacul MApN Galați militar
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close