Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum arată băncile inteligente de 7.000 euro bucata din Centrul Brașovului. Turiștii și localnicii au internet gratuit și își pot încărca telefonul mobil

Cum arată băncile inteligente de 7.000 euro bucata din Centrul Brașovului. Turiștii și localnicii au internet gratuit și își pot încărca telefonul mobil

În Centrul Istoric al Brașovului, Primăria a montat mai multe bănci la care pot fi încărcate dispozitivele mobile. Fiecare a costat peste 7.000 de euro.

Cum arată băncile inteligente de 7.000 euro bucata din Centrul Brașovului. Turiștii și localnicii au internet gratuit și își pot încărca telefonul mobil
Sursa foto: Hepta I Hepta Syndicate / Marian ilie
de Ştefan Petrică    |    12 Feb 2024   •   19:58

Primăria Brașov continuă implementarea proiectelor care au ca scop transformarea Brașovului în capitala verde a României, prin implementarea unor soluții prietenoase cu mediul, indiferent că vorbim de transport ecologic, de energie verde sau de mobilier urban.

Astfel, municipalitatea și-a propus să testeze eficiența băncilor inteligente cu panouri fotovoltaice montate în locul șezutului, cu încărcătoare USB și contactless pentru telefoane, internet wireless, senzori de temperatură și de poluare și cu iluminat inteligent.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini cu băncile inteligente din Centrul Brașovului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Brașovul este orașul din România cu cea mai accelerată tranziție către un oraș verde, cu investiții majore, cum ar fi transportul în comun electric, amenajarea de piste de biciclete sau soluții ecologice de producere a energiei pentru consumul public.

De astăzi venim și cu o soluție de mobilier urban care produce energie prin intermediul panourilor fotovoltaice.

Este vorba de 6 bănci smart, care produc energie electrică prin intermediul panourilor fotovoltaice montate în acestea, iar energia produsă va putea fi utilizată pentru încărcarea device-urilor mobile – contactless sau cu USB, pentru iluminat și pentru funcționarea senzorilor de măsurare a calității aerului. Sperăm să fie un proiect de succes, astfel încât să îl extindem și în alte zone circulate ale orașului”, a precizat primarul Allen Coliban, potrivit Brașov City. 

Toate cele 6 bănci inteligente se vor găsi în zona centrului istoric.

Trei au fost deja amplasate în zona Teatrul Dramatic, pe promenada de pe B-dul Eroilor (în dreptul poștei) și la Primăria Brașov. Celelalte 3 vor fi amplasate în Piața Sfatului, piața Sf. Ioan și în Parcul Titulescu.

Băncile sunt dotate cu: panouri fotovoltaice, 2 sloturi USB de încărcare, încărcător inductive, iluminat inteligent, conexiune la internet WiFi, senzor calitatea aerului PM 2,5 și pot transmite mesaje audio preînregistrate. De asemenea, au un sistem de localizare pe hartă, care permite orientarea turiștilor.

Valoarea fiecărei bănci montate pe amplasament este de 31.000 lei fără TVA.

×
Subiecte în articol: Brașov bănci inteligente
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close