Antena 3 CNN Actualitate Locale Ion Banu, veteran de război, a împlinit 103 ani: "Avem încă eroi printre noi"

Ion Banu, veteran de război, a împlinit 103 ani: "Avem încă eroi printre noi"

Născut în 1918 în comuna Glodeni, județul Dâmbovița, Ion Banu păstrează la venerabila vârstă de 103 ani aceeași atitudine respectabilă și îmbracă haina militară, cu mândrie fiind parcă desprins din poveștile bunicilor despre eroi.

Ion Banu, veteran de război, a împlinit 103 ani: "Avem încă eroi printre noi"
Sursa foto: Facebook MApN
de Claudia Popovici    |    06 Aug 2021   •   17:54

Cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 103 ani, comanda garnizoanei Târgoviște, alături de Asociația Veteranilor de Război, Asociația Cultul Eroilor, delegația Prefecturii Dâmbovița și a Primăriei Glodeni, l-a sărbătorit pe bravul erou și veteran.

Ion Banu a fost înrolat în armată la 15 noiembrie 1939. La intrarea României în război a făcut parte din Regimentul 89 Infanterie, Compania “Cercetare”, iar la plecarea pe front, la porțile cazarmei unde își desfășurase stagiul militar s-a închinat și a zis:

“Doamne, Dumnezeule, ajută-mă să mă întorc aici neatins de schije, de bombe sau călcat de șenilele vreunui tanc! Și m-am întors fără o zgârietură", notează Baza 1 Logistică Teritorială „Carpatica”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La 103 ani Banu Ion își fixează încă obiective de atins, cu o vioiciune în gândire

„Din evenimentele de viață punctate de domnia sa am descoperit un caracter ferm, care la venerabila vârstă de 103 ani își fixează încă obiective de atins, cu o vioiciune în gândire dar și mișcări care ne-au lăsat fără cuvinte.

A ținut strâns în mână arma, pe tot parcursul vizitei și și-a stăpânit perfect emoțiile. Bătrânelul firav la trup, este dârz și hotărât, parcă desprins din poveștile bunicilor despre eroi…și, totuși, avem încă eroi printre noi", scrie MApN pe pagina de socializare a instituţiei.

×
Subiecte în articol: Banu Ion veteran de război
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close