Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbatul acuzat că ar fi agresat sexual o poliţistă a fost lăsat în libertate din cauza unor vicii de procedură

Bărbatul acuzat că ar fi agresat sexual o poliţistă a fost lăsat în libertate din cauza unor vicii de procedură

Bărbatul acuzat că ar fi agresat sexual o poliţistă săptămâna trecută a fost eliberat de procurori. Magistraţii au decis că acesta poate fi cercetat în libertate pentru că, în momentul reţinerii, poliţiştii nu i-au explicat ce drepturi are şi de ce este arestat.

Bărbatul acuzat că ar fi agresat sexual o poliţistă a fost lăsat în libertate din cauza unor vicii de procedură
Sursa foto: Facebook Europol
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2023   •   17:02

Bărbatul acuzat că ar fi agresat sexual o poliţistă în Gara de Nord din Capitală ar fi fost lăsat în libertate din cauza unor vicii de procedură.

Acestuia nu i s-ar fi adus la cunoştinţă motivele luării măsurii preventive şi nici drepturile pe care le deţinea în calitate de persoană reţinută, a arătat, marţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Bărbatul a fost inculpat că, la data de 14 aprilie, în jurul orei 10:20, în incinta Gării de Nord din Bucureşti, în faţa farmaciei situate în zona centrală, bărbatul a atins-o în mod intenţionat pe persoana vătămată cu mâna în zona inghinală, prin pantaloni, iar ulterior a ameninţat-o cu acte de violenţă fizică.

Citeşte şi: Polițistă agresată de un bărbat în Gara de Nord, în fața călătorilor: ”Este incredibil!”

"Raportat la situaţia de fapt reţinută în actul de inculpare, modalitatea concretă de săvârşire şi circumstanţele personale ale inculpatului, procurorul de caz a apreciat că nu se impune luarea unei măsuri preventive privative sau restrictive de libertate. Astfel, în urma exercitării activităţii de supraveghere a urmăririi penale, procurorul de caz a dispus revocarea măsurii reţinerii dispuse faţă de suspect, constatând vicii de procedură, respectiv că suspectului nu i s-au adus la cunoştinţă motivele luării măsurii preventive şi nici drepturile pe care le deţinea în calitate de persoană reţinută", arată anchetatorii.

Parchetul precizează că procurorul a reţinut că bărbatul a fost audiat în ambele calităţi procesuale, de suspect şi de inculpat, nemaifiind necesară administrarea altor mijloace de probă care să reclame prezenţa acestuia.

S-a apreciat că măsura controlului judiciar nu este necesară.

×
Subiecte în articol: barbat agresor gara de nord politista
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close