Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat în stare gravă, la spital, după ce a fost atacat de urs, în Nemertea, Buzău

Bărbat în stare gravă, la spital, după ce a fost atacat de urs, în Nemertea, Buzău

Un bărbat din Buzău se află în stare gravă după ce a fost atacat de urs pe o uliță din satul Nemertea, comuna Gura Teghii.

Bărbat în stare gravă, la spital, după ce a fost atacat de urs, în Nemertea, Buzău
Sursa foto: Gettyimages | Leon Neal / Staff
de Ioana Mircea    |    11 Sep 2022   •   09:54

Un bărbat de 55 de ani din Gura Teghii, județul Buzău, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de un urs, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În jurul orei 2.30, în timp ce mergea pe o uliță din satul Nemertea, bărbatul a fost surprins de animalul sălbatic ce tocmai coborâse din pădure.

Atacul ursului a fost unul rapid și foarte violent. Victima a suferit răni grave la mâini și la picioare, pierzând o cantitate mare de sânge.

Bărbatul a fost atacat și rănit de urs în timp ce se întorcea de la o altă casă pe care acesta o deține in zonă. Ursul a fost alungat de câțiva săteni care treceau întâmplător pe acolo cu mașina.

Aceștia au alungat ursul, au sunat la 112, după care au preluat victima în autoturismul propriu, ca să o ducă spre echipajul de la Ambulanță.

Având în vedere starea gravă a victimei, echipajul de pe ambulanță a decis, imediat după preluare, să o transporte la Spitalul Județean Brașov. Bărbatul rănit de urs a ajuns direct în sala de operație a spitalului din Brașov, chirurgie plastică și chirurgie vasculară unde medicii încearcă să-i salveze piciorul sfâșiat.

"Aflându-mă în timpul gărzii la domiciliu, am fost solicitat pentru un pacient de sex masculin, în vârstă de 53 de ani adus în jurul orei 5:00, de echipajul județean de ambulanță, de la Spitalul Nehoiu pentru un Politraumatism prin mușcături de urs, cu leziuni complexe de părți moi (cutanate, musculo-tendinoase) la nivelul ambelor membre superioare, leziuni multiple cu dilacerări severe, etajate la nivelul coapsei si genunchiului stâng, cu leziune vasculară importantă - tromboză de artera femurală, plăgi la nivelul scrotului.

Pacientul a fost supus intervenției chirurgicale de urgență, sub anestezie generală, în echipă multidisciplinară (chirurgie plastică + chirurgie vasculară).

Acesta a fost stabilizat, leziunile vasculare au fost rezolvate, țesuturile devitalizate si posibil contaminate au fost îndepărtate. Momentan este stabil hemodinamic si se afla in secția de terapie intensiva. Va urma protocolul profilaxiei antirabice prin administrarea de imunoglobulina umană și tratamentul general specific, antibiotic multiplu, anticoagulant si de reechilibrare hemodinamica.

În zilele următoare va mai fi supus altor intervenții chirurgicale care vor consta în debridări chirurgicale suplimentare si apoi etapele reconstructive", a declarat Claudiu Corâiu, medic specialist Chirurgie Plastică.

Prefectul judeţului Buzău afirmă că a semnalat de mai multe ori astfel de situaţii, solicitând aprobare pentru împuşcarea animalelor agresive.

"În ultima lună am semnalat  în repetate rânduri şi pe toate căile posibile gravitatea acestui fenomen. Dacă de la ministerul Mediului nu ni se aprobă extragere prin împuşcare de exemplare dominante, aceste atacuri vor continua şi vor deveni tot mai periculoase pentru oameni.

Din păcate, în luna august solicitarea AJVPS Buzău de extragere prin vânătoare pentru două exemplare de urs din zona Nehoiu a fost refuzată de către minister, care ne recomandă să acţionăm pe Legea 81, de parcă ursul ar aştepta să vină comisia la el", a afirmat acesta.

×
Subiecte în articol: Buzau Nemertea urs stare grava
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close