Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat a fost prins fără permis la volan de trei ori într-o zi în Bacău | Reacţia poliţiştilor

Un bărbat a fost prins fără permis la volan de trei ori într-o zi în Bacău | Reacţia poliţiştilor

Un bărbat de 36 de ani din comuna Sascut, județul Bacău, care nu are permis de conducere, a fost prins de polițiștii din Vrancea la volan de trei într-o singură zi.

Un bărbat a fost prins fără permis la volan de trei ori într-o zi în Bacău | Reacţia poliţiştilor
de Claudia Popovici    |    20 Apr 2022   •   18:26

Potrivit IPJ Vrancea, bărbatul de 36 de ani din comuna Sascut, județul Bacău, a fost depistat marți în timp ce conducea o mașină din direcția Focșani-Bacău, în localitatea Haret.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În jurul 11.10, același bărbat a fost prins de polițiști în timp ce conducea pe DN 2, în Adjud. Ulterior, în jurul orei 19.55, bărbatul a fost prins în timp ce conducea pe același drum pe sensul de mers Adjud-Focșani.

În acest caz au fost întocmite dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Cât este amenda, dacă nu ai permisul auto la tine

Potrivit legii, şoferii trași pe dreapta la un simplu control trebuie să prezinte agenţilor de la Poliţia rutieră, în mod obligatoriu, permisul de conducere. În caz contrar, ei se pot alege cu o amendă. 

În cazul în care aveţi permis, dar l-aţi uitat acasă, nu este caz penal, iar agentul va verifica prin stație în baza CNP-ului dacă aveți permis de conducere. În schimb, amenda este mare.

Iată ce prevede Codul Rutier despre permisul uitat:

"Art. 108 pct. 1 lit a/9: Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contravenții atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează: 

a) 4 puncte de penalizare pentru săvârșirea următoarelor fapte: […] 9) refuzul înmânării actului de identitate, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, a celorlalte documente prevazute de lege, la cererea polițistului rutier, precum şi refuzul de a permite verificarea vehiculului".

Amendă de până la 1.160 de lei, pentru șoferii fără permis

"Puteți fi sancționat cu amendă conf. Art.101. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (6-8 puncte de amendă sau 870 – 1.160 de lei – n.r.) următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close