Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Botoşani nu a fost primit de părinţi acasă, după o lună petrecută în spital şi mai multe operaţii: "Să vină acasă sănătos, nu bolnav"

Un bărbat din Botoşani nu a fost primit de părinţi acasă, după o lună petrecută în spital şi mai multe operaţii: "Să vină acasă sănătos, nu bolnav"

Un bărbat din Botoşani nu a fost primit de părinţi acasă, după o lună petrecută în spital şi mai multe operaţii. Bărbatul a stat ore în şir în ambulanţa parcată în faţa casei părinţilor, însă ulterior s-a întors la spital.

Un bărbat din Botoşani nu a fost primit de părinţi acasă, după o lună petrecută în spital şi mai multe operaţii: "Să vină acasă sănătos, nu bolnav"
Sursa foto: monitorulbt.ro
de Georgiana Adam    |    28 Dec 2021   •   23:38

În urmă cu o lună, bărbatul în vârstă de 52 de ani, a fost la un pas de moarte, după ce a fost spulberat de o maşină chiar pe o trecere de pietoni din Botoşani.

Transportat la spital cu numeroase leziuni şi traumatisme, bărbatul a supravieţuit, însă a fost nevoit să treacă prin mai multe operaţii şi zile întregi petrecute la Reanimare şi Terapie Intensivă.

Totuşi, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani l-au tratat şi au reuşit să îi salveze viaţa, însă acum, la o lună de la accident, au decis că internarea bărbatului nu mai este necesară şi că acesta poate continua recuperarea şi acasă.

Povestea bărbatului a fost publicată de jurnaliştii de la monitorulbt.ro, după ce angajaţilor de la Serviciul de Ambulanţă nu le-a venit să creadă că un pacient nu este primit acasă de părinţi după o astfel de suferinţă.

Pentru că încă nu se poate deplasa singur, fiind recent operat la picioare, acolo unde a suferit o fractură de femur şi multe alte leziuni, bărbatul a fost dus acasă de un echipaj de la Ambulanţă.

"Să vină acasă sănătos, nu când e bolnav"

Ajunşi la adresa părinţilor pacientului, angajaţilor de la Ambulanţă nu le-a venit să creadă atunci când părinţii au refuzat să îl primească în curte şi să îl ajute să se recupereze după accidentul cumplit prin care a trecut.

"El când a plecat de acasă era sănătos. Să îl externeze când e bine, nu când e bolnav, cum e acum. Să vină acasă sănătos. Să aibă grijă de el criminalul ăla cu maşina. Nouă nu ne-a spus nimeni că îl externează, nu am făcut nici focul în casă, nu îl putem lua aşa. Stă şi îngheaţă în ambulanţă, să îl ia înapoi la spital”, a declarat mama bărbatului, potrivit monitorulbt.ro.

Echipajul ambulanţei a încercat ore în şir să îi convingă pe părinţi să îşi primească fiul în casă, însă aceştia au refuzat.

Mai mult, la un moment dat, ambulanţierii au chemat şi un echipaj de Poliţie, în speranţa că agenţii îi vor convinge pe aceştia... să fie oameni.

"Eu ce vină am că m-a izbit maşina?"

La rândul său, nici bărbatul nu a crezut că părinţii vor fi în stare de aşa ceva.

"Mă gândeam că am să dorm în patul meu în seara asta. Părinţii au spus să vin acasă sănătos, nu bolnav. Eu ce vină am că s-a izbit maşina în mine pe trecerea de pietoni? Cei de la spital au vorbit cu fratele.

El mi-a luat buletinul, foile din spital, după care nu a mai răspuns la telefon. Părinţii nici nu au vrut să stea de vorbă cu mine. Eu le cumpăr lemne în casă, dau salariul în casă şi tot eu ies rău”, a spus bărbatul.

După ore în şir petrecute în faţa casei, angajaţii de la Ambulanţă nu au avut altceva de făcut decât să îl ducă pe bărbat înapoi la spital.

×
Subiecte în articol: Botoșani
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close