Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat ar putea sta cinci ani la închisoare pentru un prejudiciu de 35 de lei, în Vâlcea

Un bărbat ar putea sta cinci ani la închisoare pentru un prejudiciu de 35 de lei, în Vâlcea

În timp ce marile dosare stau la rând pentru a fi închise, în acord cu decizia CCR, un vâlcean riscă să execute 5 ani de închisoare pentru un prejudiciu de 35 de lei. Iată de ce.

Un bărbat ar putea sta cinci ani la închisoare pentru un prejudiciu de 35 de lei, în Vâlcea
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    23 Noi 2022   •   19:35

Un bărbat ar putea sta cinci ani în închisoare pentru că a cumpărat motorină furată de la mecanicii de locomotivă şi astfel a făcut un prejudiciu de 35 de lei. 

La data faptei, bărbatul lucra ca acar la Căi Ferate Băbeni, iar după 2014 an la care a început urmărirea penală, s-a îmbolnăvit de diabet și s-a pensionat pe caz de boală.

Condamnatul a obținut din activitatea infracțională un beneficiu de 35 de lei cumpărând combustibil cu un leu mai ieftin decât prețul pieței.

Bărbatul făcea parte dintr-un lot de 39 de inculpați, compus din mecanici de locomotivă și alți angajați ai CFR, din care unul a decedat în timpul fazei de judecată.

În ianuarie 2022 Judecătoria Horezu a decis să-i achite pe toți, după ce raportul de expertiză a stabilit că respectivul combustibil ar fi fost, de fapt motorină reziduală.

Inculpatul a cumpărat o dată 15 litri, altădată 20 de litri. Mai mult, nu s-a putut stabili cu exactitate nici cantitatea dispărută din rezervoarele locomotivelor, în condițiile în care instalația de măsurare a consumului de erori, așa cum a recunoscut inclusiv personalul CFR audiat.

După decizia Judecătoriei Horezu, procurorii au făcut apel, iar cazul a ajuns la Curtea de Apel Pitești, care a întors cu totul sentința.

Astfel, după 8 ani de cercetare penală judecătorească, toți cei 38 de inculpați rămași în viață au fost găsiți vinovați pentru delapidare și condamnați la câte 2 ani de închisoare.

De supărare, omul a făcut atac de cord în închisoare.

Cazul bărbatului l-a impresionat pe reputatul avocat Veronel Rădulescu, cel care a dezvăluit pentru fanatik.ro că a declarat recurs în anulare la decizia Curții de Apel Pitești. Procesul se va judeca la Înalta Curte, ultima instanță care ar mai putea întoarce sentința definitivă.

×
Subiecte în articol: motorina furt inchisoare Valcea Horezu
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close