Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat din Dâmboviţa, arestat preventiv după ce a fost prins cultivând canabis într-o pădure

Bărbat din Dâmboviţa, arestat preventiv după ce a fost prins cultivând canabis într-o pădure

Un bărbat din Dâmboviţa a fost arestat preventiv, pentru trafic de droguri de risc și deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, după ce a fost prins întreținând o cultură de canabis într-o pădure.

Bărbat din Dâmboviţa, arestat preventiv după ce a fost prins cultivând canabis într-o pădure
Sursa foto: DIICOT
de Mia Lungu    |    07 Sep 2023   •   12:23

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul General al Poliţiei Române, bărbatul de 35 de ani, din Târgovişte, a fost prins în flagrant în timp ce ar fi efectuat activităţi de întreţinere a unei culturi outdoor de canabis, în urma unei acţiuni a ofiţerilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Biroul Teritorial Dâmboviţa al DIICOT a anunţat că, în perioada aprilie-august 2023, inculpatul a achiziţionat o cantitate importantă de seminţe, apoi a înfiinţat şi întreţinut o cultură outdoor de canabis, într-o zonă împădurită din extravilanul unei comune.

"În după amiaza de 05.09.2023, inculpatul a fost depistat, în timp ce se afla în proximitatea culturii, formată din 14 plante cu dimensiuni cuprinse între 1,40 şi 2,70 metri. De asemenea, din autoturismul său a fost ridicată o cantitate de canabis, precum şi alte mijloace de probă", se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Conform aceleiaşi surse, a fost pus în aplicare şi un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa dâmboviţeanului, fiind identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile şi o cantitate de materie vegetală.

Bărbatul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa dispunând ulterior arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close