Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat din Galaţi, prins în flagrant în timp ce încerca să trimită o pernă plină cu bani falşi, în Italia

Bărbat din Galaţi, prins în flagrant în timp ce încerca să trimită o pernă plină cu bani falşi, în Italia

Un bărbat din Galaţi a fost prins în flagrant când încerca să trimită în Italia o pernă plină cu euro falşi. Poliţiştii au mers pe urma banilor şi au descoperit o întreagă reţea de falsificare de bancnote.

Bărbat din Galaţi, prins în flagrant în timp ce încerca să trimită o pernă plină cu bani falşi, în Italia
de Paula Solomon    |    18 Noi 2021   •   11:00

La data de 16 noiembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județul Galați, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificare de monedă străină, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. 

În aceeași zi, un bărbat, de 35 de ani, a fost surprins, în flagrant delict, în timp ce ar fi trimis, în Italia, bancnote de euro falsificate, disimulate într-o pernă, prin intermediul unei societăți de transport internațional. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – noiembrie 2021, bărbatul ar fi procurat, din Italia, diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în țară, și apoi, ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

În urma flagrantului delict și a perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 322 de bancnote falsificate din cupiură de 50 de euro, 98 de bancnote falsificate din cupiură de 100 de euro, aproximativ 57 de grame de substanțe cu efect psihoactiv , 7 telefoane mobile, 2 tablete, precum și 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea de contrafacere. 

Au fost puse în executare 6 mandate de aducere. 

Bărbatul surprins în flagrant delict a fost reținut, fiind cercetat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificare de monedă straină, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune Și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. 

În cursul acestei zile, el va fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, precum și al Gărzii de Coastă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

×
Subiecte în articol: retea falsificatori bancnote bani falsi Italia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close