Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum a fost prins un bărbat care a folosit un radio pirat de pe terasa blocului și intra în direct cu ascultătorii din Bucureşti

Cum a fost prins un bărbat care a folosit un radio pirat de pe terasa blocului și intra în direct cu ascultătorii din Bucureşti

Un bărbat care deţinea un radio pirat şi emitea programe de muzică şi intra în legătură directă cu ascultătorii de pe terasa unui bloc din Bucureşti este cercetat de poliţişti.

Cum a fost prins un bărbat care a folosit un radio pirat de pe terasa blocului și intra în direct cu ascultătorii din Bucureşti
Sursa foto: Pexels
de Claudia Popovici    |    14 Mar 2023   •   17:17

Totul a ieșit la iveală în urma unor percheziții domiciliare efectuate de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 4, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. 

În urma perchezițiilor, au fost identificate dispozitive pe care un bărbat din Bucureşti le-ar fi utilizat în activitatea infracțională şi au fost ridicate probe şi mijloace materiale de probe.

Urmare cercetărilor s-a stabilit că în perioada iulie 2021 - ianuarie 2023, persoana bănuită, utilizând o antenă de emisie montată pe terasa blocului unde locuiește, ar fi emis de mai multe ori radio neautorizat ce conținea programe de muzică, activitate ce presupunea şi intrarea în legătură directă cu ascultătorii

"Persoana este bănuită de săvârşirea infracţiunii de transmisie a serviciilor de radiodifuziune fără licență de emisie sau licență de utilizare a frecvențelor radio în sistem digital terestru, în formă continuată (...)

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 96 al. 1 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002", informează DGPMB, citat de Agerpres.

Acțiunea beneficiază de sprijinul reprezentanților Autorităţii Naţionale pentru Administrarea şi Reglementarea în Comunicaţii.





 

×
Subiecte în articol: radio București bărbat cercetat penal
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close