Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat din Galaţi a murit, după ce a fost lăsat să aştepte pe o bancă, în frig, un test PCR care a ieşit negativ

Un bărbat din Galaţi a murit, după ce a fost lăsat să aştepte pe o bancă, în frig, un test PCR care a ieşit negativ

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Galaţi, tatăl unui copil de 11 ani, a murit după ce a fost lăsat să aştepte pe o bancă din curtea spitalului, în frig, un test PCR care a ieşit negativ.

Un bărbat din Galaţi a murit, după ce a fost lăsat să aştepte pe o bancă, în frig, un test PCR care a ieşit negativ
Sursa foto: Facebook
de Gabi Vlad    |    10 Noi 2021   •   13:23

Este anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, după ce o femeie a reclamat modul în care soţul ei a fost tratat şi ulterior a murit în urma unei răceli.

Plimbat între spitale, bărbatul a fost lăsat să aştepte pe o bancă din curtea spitalului, în frig, rezultatul unui test PCR, care ulterior s-a dovedit a fi negativ.

Adriana Chirilă, soţia bărbatului, este convinsă că soţul ei ar mai fi trăit dacă sistemul medical nu ar fi fost blocat de procedurile impuse de pandemie.

Drama familiei Chirilă a început vineri, 29 octombrie, atunci când Florin Chirilă (46 de ani) a acuzat dureri de spate şi o uşoară febră. Acesta a sunat la 112 pentru a fi testat, fiind programat peste alte două zile din cauza numărului mare de solicitări.

Speriat că ar putea fi infectat, chiar dacă este vaccinat, bărbatul şi-a făcut două teste rapide de la farmacie, ambele fiind negative. Peste noapte, însă, starea de sănătate i s-a agravat, iar sâmbătă dimineaţă a mers la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Lăsat să aştepte ore în şir, în frig, pe o bancă din curtea spitalului, în aşteptarea rezultatului testului PCR

În jurul orei 08.00, Florin Chirilă a fost testat pentru COVID-19 şi apoi lăsat să aştepte, în curtea spitalului, pe o bancă. În jurul orei 20.00, după ore în şir de stat în frig, bărbatul a plecat acasă, pe propria răspundere.

Peste noapte i s-a făcut rău, iar familia a sunat la numărul unic de urgenţă 112. Între timp, testul PCR ieşise negativ, motiv pentru care a fost internat la spital, pe secţia medicală.

Primele investigaţii au arătat o infecţie, însă nu a primit niciun tratament şi a fost transferat la Spitalul TBC, unde este supus unor noi investigaţii, iar medicii au decis că starea sa era prea gravă şi au decis să îl transfere înapoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi.

În stare foarte gravă, bărbatul este internat pe secţia ATI, iar puţin după miezul nopţii a murit.

Soţia a declarat pentru Antena 3 că soţul ei ar mai fi trăit dacă sistemul medical nu ar fi fost blocat de infectările cu COVID-19, iar bărbatul ar fi primit tratament de la început.

×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close